Kjører for sin 12. NM-tittel

a_grondal_16_09
Anders Grøndal og hans svenske kartleser Miriam Walfridsson kan sikre seg NM gullet i teamets Ford Fiesta R5 Valvoline i Rally Hedemarken til helgen.

 

Men Anders og Miriam burde egentlig har sikret gullet i forrige NM runde Rally Telemark. Med stor NM ledelse trengte de egentlig bare å kjøre trygt gjennom løpet. Slik gikk det ikke. I stedet ble det brutt løp da de traff et tre etter en avkjøring. Det har de ikke råd til under Rally Hedemarken. Uansett har de en ganske klar NM ledelsen før NM finalen, men de har ikke råd til et nytt brutt løp.

 

Kjipt at vi ikke avgjorde i Rally Telemark slik at vi kunne kjørt flat out i Rally Hedemarken. Nå kan vi ikke tenke på enkelt resultatet i Rally Hedemarken, men kjøre for å komme til mål. Det er kun NM vi tenker på nå, avslutter Anders og Miriam. Det er streng ordre fra teamsjef Arve Herstrøm.

 

Men Anders har avgjort NM finaler i Rally Hedemarken tidligere både for seg selv og andre.  Det er hele 85 biler til start og ikke mindre enn 9 Ford Fiesta R 5 biler pluss en WRC bil, så det blir tøff komkurranse.

 

Start og service er ved Vikingskipet i Hamar. Rally Hedemarken er et to dagers løp som starter med mørkekjøring allerede fredag kveld kl 20.00. Da kjøres to fartsetapper. Så er det start kl 7.30 lørdag morgen og målgang kl 18.30 lørdag kveld. Det skal kjøres 406 km. 116 km som fordeles på 14 fartsetapper. Løpet går på grus.

 

Løpet og resultater kan følges på www.rallyhedemarken.no og på Anders sin Facebookside. Rallyradio live på Radio Exact.

 

NM stillingen før Rally Hedmarken – Internasjonale bile 4 hjulstrekk

 

  1. Anders Grøndal, Ford Fiesta R5 Valvoline 118 poeng
  2. Oscar Solberg, Subaru Impreza Sti              105 poeng
  3. Mads Østberg, Ford Fiesta R5                        86 poeng
  4. Kenneth Johnsrød, Mitsubishi EVO               86 poeng
  5. Geir Helge Frøslid, Subaru Impreza Sti         63 poeng