Kjører for EM-medaljer

Både Mads Østberg og Ola Nore Jr. kjører for EM-medaljer når årets siste runde av rallymesterskapet kjøres i Ungarn denne helgen.

Ola Nore Jr. ledet lenge årets EM både i klassen Rally 4 og Junior. Han startet sesongen med å vinne de to rundene i Polen og Latvia. Deretter buttet det litt med 6. plass i Sverige og 4.plass i Italia, før Ola måtte trekke seg fra start i Barum Rally i Tsjekkia på grunn av manglende budsjett. Nå er han tilbake og kjører en Opel Corsa Rally4 i EM-avslutningen Rally Ungarn. Han vil ha med seg Rune Eilertsen i kartleserstolen.

Ola Nore seen at FIA ERC – Fia European Rally Championship 2023 @World / Red Bull Content Pool /

Ola Nore Jr. ligger på bronseplass i både Rally 4 og Junior-mesterskapet før dette løpet. I Junior er det Norbert Maior fra Bulgaria i Peugeot 208, som leder med 106 poeng. Roberto Daprà fra Italia, også han i Peugeot 208, ligger på andreplass med 102 poeng. Ola Nore har 94 poeng, mens fjerdemann, svenske Victor Hansen, har 82.
I EM for Rally4 er det Daprà som leder mesterskapet med 128 poeng. Maior har 104, mens  Ola Nore Jr har 94. Også her er Victor Hansen på fjerdeplass med 80 poeng.

I EM for Rally2 er Hayden Paddon i Hyundai allerede vinner av mesterskapet. Han har 163 poeng. Her ligger Martins Sesks fra Latvia på andreplass med sin Skoda og 113 poeng. Mads Østberg, med kartleser Patrik Barth, ligger på tredjeplass med sin Citroën C3 og 80 poeng. Samme poengsum har spanske Efren Llarena i Skoda.

Rally Ungarn kjøres på asfalt og inneholder 12 fartsetapper på til sammen 180 km.  SS1, en kort publikumsetappe, kjøres fredag kveld. På lørdag kjøres sju etapper og på søndag avsluttes det hele med fire etapper. Lengste etappe er 25.16 km.

Mads Østberg og Torstein Eriksen vant Rally Ungarn i 2021, mens Andreas Mikkelsen og Ola Fløene vant løpet i 2020. Samme år kjørte Ola Nore Jr. inn til 3.plass i junior-klassen sammen med Veronica Engan.