Kjører for mesterskapsmedalje

Rallycross SM Arvika, 2014-05-29, O-C Veiby, Foto Tony Welam
Det er duket for en spennende finalehelg i det svenske mesterskapet i rallycross. Ole Christian Veiby kjører for bronse, samtidig som han ønsker å hjelpe teamkameraten i Volkswagen Dealerteam KMS, Johan Kristoffersson, til å ta gull.

Finalehelgen er lagt til Solvalla utenfor Stockholm, og det er ventet over 20.000 tilskuere på travbanen som for anledningen blir omgjort til en motorsportarena.

– Det blir en utrolig spennende helg. Fredag er det to kvalifiseringsomganger, mens lørdag er det en kvalifiseringsomgang, semifinale og finale. Målet mitt er å komme på pallen igjen, sier Ole Christian, som kjørte inn til en sterk andreplass under forrige runde på Ring Knutstorp.

Han ligger på fjerdeplass i sammendraget, seks poeng bak Robin Larsson på tredjeplass.

– Er målet å sikre bronse i mesterskapet, eller hjelpe teamkamerat Kristoffersson til å ta gull?

– Begge deler! Johan har muligheten til å bli svensk mester, og jeg skal hjelpe han så godt jeg kan. Det kommer til å bli en spennende duell mellom Johan og Sebastian Eriksson, som leder med fem poeng før det siste løpet. Derfor må det klemme seg inn noen biler mellom de to i helga, og jeg skal prøve å være en av dem, sier Kongsvinger-gutten, som kjører en VW Polo i Supercar, som er den største klassen.

Unggutten får skryt av teamsjef Tommy Kristoffersen, etter at han med sin andreplass i forrige SM-runde var med på å sikre en historisk dobbeltseier til VW Dealerteam KMS.

– Ole er bare 18 år, men kjører like fort som de beste når det stemmer for han. Det viste han med sin andreplass sist, sier Kristoffersson.

Nordmannen legger ikke skjul på at andreplassen, som for øvrig var hans andre pallplass denne sesongen, har gitt han en god porsjon selvtillit før det siste løpet.

– Det kommer et stort startfelt, og noen av verdens fremste rallycrossførere stiller til start. Det kommer til å bli tøft, men jeg vet at jeg er god nok for en ny pallplass, understreker han.

 

Sveriges Television sender direkte fra Solvalla i SVT Play på lørdag (kl 12.00-17.00) og viser senere på kvelden et sammendrag fra konkurransen i SVT2 (kl 18.00-19.00).

 

Rallycross-SM, RallyX, før finale på Solvalla 5-6 september.

1) Sebastian Eriksson, Ford Fiesta, 61 poeng

2) Johan Kristoffersson, Volkswagen Polo, 56

3) Robin Larsson, Audi A1, 45

4) Ole Christian Veiby, Volkswagen Polo, 39

5) Daniel Holten, Ford Fiesta, 39