Kjører for seier på Sørlandet

FIA WORLD RALLY CHAMPIONSHIP 2014 - WRC Rallye Monte Carlo
Ole Christian Veiby bytter ut russedressen med kjøredress når han i helgen har som mål å vinne Rally Sørland.

Førstkommende helg er det klart for årets første NM-rally på grus. Etter vinterens tre løp, inntar Ole Christian Veiby og kartleser Anders Jæger det blide Sørlandet og Kristiansand der det tradisjonsrike Rally Sørland kjøres fredag og lørdag.

– Det skal bli moro å sette seg i rallybilen og få grus under dekkene igjen. Rally Sørland blir et testløp og en viktig gjennomkjøring før VM-runden i Portugal i slutten av mai. Målet er likevel å være raskeste tohjulstrekker og dermed vinne min første seier i NM-sammenheng. Jeg har vært nære ved å klare det flere ganger nå, og føler at tiden er inne for å lykkes, sier 18-åringen, som denne våren er avgangselev ved Norges Toppidrettsgymnas i Kongsvinger. Men noen stor russefeiring blir det imidlertid ikke tid til, og han rakk ikke å få med seg russedåpen før han satte kursen mot Kristiansand.

– Det blir ikke rare russefeiringen på meg. Mai kommer til å bli en veldig hektisk måened med testing og EM-åpning i rallycross i Belgia 17. mai-helga, før jeg skal kjøre VM-runden i rally i Portugal den påfølgende uken. Men det er helt greit å bytte ut russebil med rallybil når jeg får holde på med det jeg elsker, sier han.

Kongsvinger-gutten stiller til start i Rally Sørland i sin Citröen DS3 R3T, den samme bilen som han benytter i junior-VM.

– Bilen er konkurransedyktig på grus, og det skal bli spennende å se hvor jeg står i forhold til konkurrentene mine. Jeg vet at det kommer til å bli tøft å vinne, selv om det er målet. Jeg har deltatt i løpet bare en gang tidligere, og har dermed ikke den samme erfaringen som mange av de andre jeg konkurrerer mot. Det er et vanskelig løp, med mange skumle partier. Det er greit å ha i bakhodet, for jeg har ikke lyst til å vrake bilen. De siste årene er det mange som har skrotet bilen sin i møte med en bergknaus i dette løpet, derfor er det ekstra viktig å ha gode noter, poengterer han.