Kjører for sin første NM-seier

Ole Christian Veiby har et klart mål om å vinne sin første NM-runde under lørdagens Numedalsrally.

 

20-åringen fra Kongsvinger har imponert i de to vinterløpene han har kjørt denne sesongen. Under KNA Rally Finnskog ga han Mads Østberg kamp til døra om seieren, men måtte til slutt se seg slått med fattige fem sekunder. Under VM-runden i Sverige ble han beste nordmann etter tredjeplass i WRC2-klassen og 11. plass totalt i løpet. De gode prestasjonene har gitt blod å tann, og unggutten kjører i helgen for sin første seier i en NM-runde.

– Seier er et krystallklart mål under Numedalsrally. Jeg har levert to gode vinterløp, og har bra selvtillit og trygghet, sier Ole Christian Veiby.

I sin Skoda Fabia R5 må han og kartleser Stig Rune Skjærmoen finne seg i å være favoritter etter oppvisningen i Sverige. Ingen av de norske R5-førerne klarte å henge på tempoet til Ole under VM-runden, og Skoda-føreren forsikrer at han ikke har noen planer om å senke tempoet i Numedal.

– Vi har tatt store steg i vinter. Under løpet i Sverige finjusterte vi kjøringen litt under veis, og jeg tror vi har enda mer å gå på, forsikrer Ole, som innrømmer at han er gledelig overrasket over vinterens prestasjoner.

– Spesielt i Rally Sweden gikk det bedre enn hva jeg på forhånd hadde trodd. Jeg er litt overrasket over at jeg kjørte fra en fører som Eric Camilli, som har en full sesong i WRC bak seg. Jeg hadde ikke sett for meg at jeg skulle kjøre fortere enn han. I tillegg har jeg kjørt veldig stabilt. Jeg har gjort få feil og alt har egentlig gått på skinner, så jeg satser på at det fortsetter slik, sier han med et smil.

Ole, som er en av førerne i Even Management, har kjørt Numedalsrally tre ganger tidligere, og beskriver det som et fint løp. Det er imidlertid første gangen han skal kjøre der med en bil som trekker på alle fire hjulene.

– Det er to år siden jeg kjørte Numedalsrally sist, og jeg gleder meg til å komme tilbake. På forhånd vil jeg utpeke Eyvind Brynhildsen som den argeste konkurrenten, sier Ole Christian Veiby.