God kjøring og klar seier på Hedemarken

f_t_larsen_16_09_3
Frank Tore Larsen og co-driver Torstein Eriksen var ustoppelige i siste runde av årets Rally-NM og fikk 100 km med god kjøretrening. På Hamar vant de hele 12 av 14 etapper og rundet av en knallsterk høst med seierspiruett inne på siste SS.

Etter EM-runden i Latvia var det spennende å se om Larsen og Eriksen hadde økt tempoet etter noen sterke etappetider på internasjonalt nivå. Strålende jobbing av serviceteamet uken etter ERC Rally Liepaja sørget først og fremst for at duoen i det hele tatt kunne starte NM-runden på Hamar. Det resulterte i at Larsen fulgte opp seieren fra forrige NM-runde Rally Telemark med ny overlegen totaltriumf.

Fredag kveld startet Rally Hedemarken med to etapper som ble kjørt i både mørke og tåkete forhold. Løpet åpnet optimalt med to etappeseiere og Larsen ledet årets siste NM-runde med 17,7 sekunder etter kun 13 km med full fart.

Lørdag ble fulgt opp med fem etappeseiere før første service ved Vikingskipet og ledelsen var økt til 35,4 sekunder etter SS7. Til tross for at ledelsen begynte å bli komfortabel var Larsen bestemt på at hastigheten og trykket skulle holdes oppe for å få maksimalt med kjøretrening.

SS8, SS9, SS10 og SS11 ble også vunnet av R5-duoen fra Steinberg utenfor Drammen. SS11 ble vunnet med nye 16 sekunder på en kun 12 km lang etappe, og Larsen fant virkelig flyten nedover Vagnsåsen.

Inboard fra hele SS11: https://www.youtube.com/watch?v=mtasXl5PDZQ


På SS12 ble det litt for «publikumsvennlig» inne på bilcrossbanen og duoen var ett tiendel bak Svein Frustøl som vant etappen. På SS13 var de igjen raskest og med over 1 minutt og 6 sekunders ledelse kunne Larsen og Eriksen feire med en seierspiruett foran publikumet ved andre gangs kjøring av bilcrossbanen på Vendkvern.

Etter 14 kjørte fartsetapper stod Frank Tore Larsen og Torstein Eriksen på toppen av podiumet i Hamar sentrum som totalvinnere av Rally Hedemarken, med over ett minutt til nærmeste konkurrent Anders Grøndal som ble årets Norgesmester.

Larsen Motorsport takker alle samarbeidspartnere, LMSG-medlemmer og supportere for all støtte gjennom 2016-sesongen og gleder seg til å komme med oppdatering om planene i 2017 så fort det er klarlagt.