Klar for å kjempe mot verdens-stjerner i Sør-Afrika

Driftingsjåføren Christian Bakkerud fra Frekhaug utenfor Bergen står foran en av sine aller største utfordringer. Hans hjemme byggede 800 HK drifting Nissan er sendt på andre siden av jorden, og om få uker reiser Christian etter for å stille i en av de største konkurransene i hans sport, Gymkhana Grid i Johannesburg, Sør Afrika. – Det er helt vilt å bare få lov og delta, jeg ser virkelig fram til dette, sier en engasjert Bakkerud.

Både Christian Bakkerud (29), og sporten drifting er vant til å leve litt på skyggesiden når det gjelder oppmerksomhet og medieomtale – men blant entusiastiske fans verden over er drifting en sport som når langt, spesielt etter at Fast & Fourius bølgen herjet på 2000 tallet. Nå er Christian Bakkerud som er fetter til VM-fører i rallycross Andreas Bakkerud, klar til å ta steget ut fra skyggen og være med å kjempe om seier i Gymkhana Grid.

– For drifting miljøet er dette en av de virkelig store mulighetene til å få vist seg fram, forteller Christian.
Gymkhana Grid ble skapt aaogså i år, blant annet Block selv, Petter Solberg, Daigo Saito, Luke Woodham og mange flere. Løpet streames LIVE til hele verden, og energidrikk giganten Monster Energy står bak som hovedarrangør. Det betyr mye show – og action.  – Klart det blir spesielt å stille til start når det er så mange store og internasjonale navn med, men jeg er med for å kjempe om seier også, ikke bare show, gliser Bakkerud.

 

Drifting er en kjøreteknikk hvor en fører lar bakhjulene kontrollert sladde og der føreren må motstyre bilen rundt en trasé eller bane. I Gymkhana Grid kjører to og to utøvere mot hverandre igjennom en bane som er satt opp som hinder. Raskeste tid vinner.

Bakkerud hadde avsluttet sesongen, sin 6 NM-sesong på rad, og begynt å tenke på neste år da han fikk en telefon som gav skikkelig gåsehud og mange søvnløse netter:
– Jeg kjørte et kvalløp til denne Gymkhana Grid finalen på Mantorp i sommer, mot selveste drifting-kongen Fredric Aasbø. Vi hadde en tett fight, men en feil av meg i siste runde gav meg andreplassen, og dermed ingen tur til Gymkhana Grid. Jeg har imidlertid hatt en sesong med mye stang ut, så for meg var jeg superhappy med det resultatet og jeg tenkte ikke mer på at den mulige Afrika turen glapp. Det skulle imidlertid endre seg fort. En dag i September ringte telefonen. Aasbø kunne ikke stille, og jeg fikk ett par uker på meg til å levere en race-ready bil i Rotterdam for shipping! Da var det bare å brette opp armene og begynne å jobbe, forteller Bakkerud.

Det var ekstremt mye papirarbeid som måtte på plass før shipping, og bilen trengte en virkelig oppstrekk før vi sendte den på andre siden av jorda. Alle bidro, og jeg må også takke alle samarbeidspartnere som har strukket seg ekstra for at vi skulle klare å gjennomføre denne muligheten. Jeg lover å gi mitt beste for å gjøre dem stolte.
Arrangementet kjøres 01. Desember, og foregår inne på en stor resort rett utenfor Johannesburg.
– Andreas deltok der i fjor, og ble nummer tre. Det blir jo målet, jeg må jo være best i familien i Gymkhana Grid, avslutter Christian Bakkerud.

For mer info om Gymkana Grid: www.gymkhanagrid.coma