Klar for nye hopp!

s_isachsen_12_hopp.jpgDe store hoppene i Global Rallycross Championship er elsket og hatet. På lørdag er Sverre Isachsen igjen klar for å hoppe flere titalls meter med bil i New Hampshire.

Lørdag er det klart for årets fjerde runde i det USA-baserte Global Rallycross Championship, GRC. Mesterskapet har fått mye oppmerksomhet, spesielt for sine store og spektakulære hopp, og noen mener arrangørene tar for store sjanser med de spesielle hoppene. Sverre Isachsen er den eneste nordmannen i det stjernespekkede mesterskapet, og også han har blandede erfaringer fra de store hoppene.

– Det er selvsagt morsomt å hoppe langt, men i Texas måtte jeg bråstoppe på hoppet da jeg skjønte at jeg ikke hadde høy nok fart til å komme over gapet, forteller 41-åringen fra Hokksund.

Under den forrige runden, som var en del av X Games i Los Angeles, gikk det galt for den finske føreren Toomas Heikkinen. Ford-føreren hoppet, men hadde for lav fart, og bråstoppet da han traff kanten. Finnen kom fra ulykken uten alvorlige skader, og hoppet ble forandret til en bru.

– En løsning som den i X Games er best. Vi hopper fortsatt langt, men skulle vi ha for lav fart så er det bare å kjøre over brua. Jeg håper det blir slike hopp i løpene fremover også.

Hvilken løsning som blir valgt er imidlertid ikke sikkert, og på nettet raser debatten om sikkerheten rundt slike hopp. Sverre Isachsen har imidlertid mest fokus på det sportslige foran lørdagens løp på New Hampshire Motor Speedway like nord for Boston.

– I X Games for to uker siden gikk bilen virkelig bra. Jeg vant mitt innledende heat og startet langt fremme i finalen. Hadde jeg ikke blitt påkjørt skulle jeg gikk vinneren kamp til døra.

Det var åtte ganger verdensmester i rally, Sébastien Loeb, som vant i Los Angeles, da han kjørte sitt første rallycrossløp noensinne. Til helgen er ikke Loeb med, og det er heller ikke de to finnene Marcus Grönholm og Toomas Heikkinen, som ble skadet i X Games. Stjerner er det imidlertid nok av i Global Rallycross Championship, og spesielt Ken Block får mye oppmerksomhet. Tidligere denne uken lanserte han sin stuntvideo, Gymkhana 5, på Youtube, og allerede er den sett av over elleve millioner mennesker! Tanner Foust, som både deltar i EM og GRC, er en av forhåndsfavorittene denne helgen, mens Travis Pastrana håper å få mer fart på sin Dodge Dart. Men Sverre Isachsen er ikke tredobbel Europamester for ingen ting, og øyner en pallplassering i helgen.

– Vi utvikler bilen hele tiden, og vi nærmer oss de beste. Pallen er mulig, og jeg håper på et godt løp for mine teamkamerater Dave Mirra, Bucky Lasek og meg selv, sier Isachsen som kjører for Subaru PUMA Rallycross Team.

Årets fjerde runde i GRC går lørdag på en provisorisk bane foran hovedtribunen på den store NASCAR-ovalen i New Hampshire. Rett etter at GRC-løpet er ferdigkjørt er det klart for et løp i NASCAR Nationwide Series, mens superstjernene i NASCAR Sprint Cup kjører på den samme banen søndag.