Klar for sin femte sesong

mollerbilmotorsport-2.jpgMøller Bil Motorsport fortsetter sin satsing med et helnorsk racingteam i det tyske langdistansemesterskapet VLN på Nürburgring.

Møller Bil har i fire sesonger hatt sitt eget racingteam som deltar i det prestisjefylte tyske mesterskapet i langdistanseracing. Alle løpene går på verdens lengste racerbane, Nürburgring Nordschleife. Nå er det bestemt at teamet fortsetter også i 2012.

– Vi har gjennomført fire vellykkede år med Møller Bil Motorsport. – Over 200 medarbeidere fra våre verksteder har fått delta som team-medlemmer under løpene, og vi ønsker å gi enda flere denne muligheten, sier direktør Arne Lorvik i Møller Bil.
Alle som får fast ansettelse som mekaniker hos Møller Bil etter fullført læretid og bestått fagprøve blir invitert til en faglig tur til Nürburgring. Dette har vist seg å være en kjempesuksess. Medarbeiderne får erfare hvor viktig teknisk presisjon og teamarbeid er når tiendelene avgjør.
– I tillegg plukker vi ut noen av våre dyktigste mekanikere som får æren av å være gjestemekanikere og en del av det tekniske teamet i pit-stopp før og under løpene. Tilbakemeldingene vi har fått fra medarbeiderne er svært positive, og vi ser at dette har en god effekt både i forhold til motivering, men også i forhold til rekruttering, sier Arne Lorvik.

Sportslig har det også gått bra med enkelt seirer både i 2008, 2010 og 2011. Møller Bil Motorsport fortsetter med sin blå Audi TT 2,0 TFSI også i 2012, og sjåfører blir som tidligere de erfarne førerne Håkon Schjærin, Atle Gulbrandsen og Kenneth Østvold. Fem løp er planlagt i 2012-sesongen, og i løpet av vinteren skal bilen oppgraderes slik at teamet forhåpentligvis kan kjempe om seirer også neste sesong.

– At Møller Bil Motorsport har vunnet løp er nesten sensasjonelt med tanke på at flere av konkurrentene har støtte fra bilfabrikkene, og profesjonelle racingmekanikere. Dette viser at mekanikerne fra Møller Bil er vel så gode. Dessuten lærer mekanikerne våre mye i motorsport, som er nyttig også i den daglige jobben i Møller Bil, avslutter Lorvik.

Fakta om VLN mesterskapet
• Mest prestisjefylte nasjonale langdistansemesterskapet i verden
• 200 biler stiller til start i hvert løp
• Alle løp kjøres på den 25 kilometer lange Nürburgring Nordschleife
• 30 000 tilskuere på hvert løp