Klar for sitt livs opplevelse

isachsen_la_1.jpgEM-lederen i rallycross, Sverre Isachsen, har nå testet den Subaru’en han skal kjøre med i X-Games for første gang, og i morgen er han klar for sitt livs opplevelse i Los Angeles.

-Jeg gleder meg voldsomt. Nå har vi vært sør for Los Angeles et par dager for å forberede oss. Det er mye nytt å lære da bilen er helt annerledes enn den Ford’en jeg kjører i Norge, men den har bra feste. Er litt usikker på motoreffekt i forhold til konkurrentene, men nå skal vi teste litt mer i dag på Los Angeles Coliseum hvor løpet arrangeres i morgen, sier Sverre Isachsen.

Det er første gang at det skal kjøres et rallycrossløp i USA, og det skjer altså som en del av Summer X Games i Los Angeles. Foruten Sverre Isachsen, som er regjerende Europamester i rallycross, stiller kjente førere som Tanner Foust (drifter/rallyfører/rallycrossfører/programleder), Ken Block (rallyfører/stuntmann), Kenny Bräck (tidligere IndyCar-vinner), Samuel Hubinette (drifter) og Antoine L’Estage (fersk amerikansk mester i rally) til start. Som teamkamerater i Subaru Rally Team USA får Sverre Isachsen Travis Pastrana (FMX-legende/rallyfører/programleder) og Dave Mirra (BMX-legende/rallyfører).

lg6_4637-2.jpg

-Vi skal kjøre på en bane inne på Los Angeles Coliseum, som ble bygget til OL i 1984. Det er sitterplasser for 93 000 tilskuere på stadion, men det vil ikke være plass til så mange da deler av banen går opp og ned selve tribunen. Banen vil ellers ha noen ekstremt store hopp, og hele banen er på grus i motsetning i Europa hvor vi også kjører litt på asfalt.

Sverre Isachsen kjører vanligvis en Ford Focus i EM i rallycross, men har fått drømmesjansen ved å bli invitert til X-Games av Subaru Rally Team USA.

Finalen i SuperRally, som amerikanerne kaller det, går klokken 04.15 natt til søndag norsk tid. ESPN America sender live, og det er også mulig å se løpet på www.expn.com. I tillegg vil www.isachsenmotorsport.no bli oppdatert med nyheter i løpet av helgen.
(Foto: Lars Gange)