Klar for VM på Lånke

D_Holten_14_juni
Daniel Holten er for tredje gang klar for Supercar-kjøring på Lånkebanen i Stjørdal. Denne gangen også i den aller første VM-runden i rallycross på norsk jord. Han skal kjøre en Ford Fiesta Supercar for det svenske toppteamet Olsbergs MSE.

Selv om Daniel Holten denne sesongen kjører full serie i RallyX i Sverige og RXLites, som er supportklasse i VM, beskriver han løpet på Lånke som ett av høydepunktene for sesongen.
– Å kjøre i VM på hjemmebane, og få kjøre den største og grommeste klassen, er stort for meg, sier Daniel, som ser veldig frem til å kjøre nettopp dette løpet.
Likevel er det ikke nytt for ham å kjøre på Lånke. De tre siste EM-rundene har han kjørt der, i 2011 i sin egen Citroën Saxo i Super 1600-klassen, og de to siste årene i Frode Holte sin Volvo C30 Supercar.
– Har vært inne blant de 10 beste i Supercar de to gangene jeg har kjørt, og der legger jeg listen også i år. Gjennomføre alle omgangene og kjøre jevne topp 10 tider i de innledende omgangene, slik at jeg kan nå det store målet mitt for helgen, nemlig å kvalifisere meg til en semifinale, sier Daniel, som legger til at om han skal greie dette er det ikke særlige rom for å gjøre feil.
– Det kommer enda flere førere til start i år, og kampen om en semifinaleplass blir nok beinhard.

Når Daniel stiller på Lånke denne gangen er både bakgrunnen og opplegget ett helt annet enn det har vært tidligere. Likevel legger han ikke skjul på at det samarbeidet han har hatt de to siste sesongene med Frode Holte, har lagt ett veldig godt grunnlag for der han står i dag.
– I år kjører jeg for verdens beste rallycrossteam Olsbergs MSE, støttet av hovedsponsoren min Granberg AS på Bjoa i Vindafjord. Olsbergs MSE stiller med tre Supercar-biler på Lånke, Andreas Bakkerud og Reinis Nitis, i tillegg meg selv i Granberg-Fiestaen. Bakkerud leder VM etter to runder mens Nitis ligger på fjerde plass, så dette blir stort.

Selv har Daniel fått kjørt fire løp så langt i sesongen, to i Supercar og to i Supercar Lites, og ligger på femteplass sammenlagt i begge seriene.
– Stort sett fornøyd med sesongstarten. Den siste runden i Supercar i Arvika er jeg veldig godt fornøyd med, selv om Henning Solberg snøt meg for den siste pallplassen da jeg var innom alternativsporet i siste runde. Men samarbeidet med teamet mitt og coachen min Jussi Pinnomäki fungerte veldig bra, og jeg greide å vinne semifinalen. Tror det som skjedde i Arvika var viktig for det som skal skje til helgen på Lånke.

De to gangene Daniel Holten har kjørt Supercar på Lånke har det vært sol og tørt, det håper han på også til helgen, ikke minst for publikum
– Med Andreas Bakkerud i VM-ledelse og Petter Solberg på andreplass i sammendraget, kunne ikke utgangspunktet for et spennende løp vært bedre, og jeg håper mange tar turen til Lånke slik at det kan bli publikumsrekord igjen.