Klar for ny internasjonal satsing

Aleksander Schjerpen er nå klar for nye utfordringer i internasjonal baneracing.

Etter 3 år med meget gode resultater for den engelske bilprodusenten Ginetta er det nå klart at 25-åringen går over til Lamborghini for 2017 sesongen.

 

Schjerpen har de siste årene gjort seg bemerket i bilsport verden, med gode resultater både i British GT og i andre internasjonale serier.

Elverumsgutten vant blant annet det prestisjefylte 24-timersløpet i Dubai i fjor, og har også en rekke andre pall plasser og sterke resultater å vise til.

 

Nå venter en ny spennende sesong, hvor han skal kjøre en ny bil, på nye baner han aldri har vært før.

 

-Jeg føler meg ekstra motivert for å ta et steg videre denne sesongen og gleder meg til nye utfordringer, forteller Aleksander Schjerpen.

 

Schjerpen fikk i fjor høst et tilbud om å komme å teste for den italienske bilprodusenten Lamborghini. Han har i gjennom vinteren vært på flere tester med Lamborghini i Europa, etter dette kom det et tilbud på bordet som han ikke kunne takke nei til.

 

Schjerpen skal kjøre for tyske Leipert Motorsport som er et satellitt team til Lamborghini fabrikken.  Teamet er et av topp teamene i Europa og har deltatt i toppen av de fleste GT mesterskap.

 

-Jeg er selvfølgelig veldig glad, og ikke minst stolt, men også ydmyk over å få være en del av  Leipert Motorsport, de er store innen motorsporten og kan sine saker. Det blir helt klart et høydepunkt i karrieren å stille til start for første gang i en Lamborghini, forteller Schjerpen.

 

Serien Schjerpen skal kjøre heter Creventic 24-hour Series, og har løp spredt rundt om i verden, flesteparten i Europa.

Høydepunktet blir nok allikevel finalen som går på Circuit of The Americas, som ligger i Texas, USA.

Forskjellen på bilen Elverumsgutten skal kjøre i år og bilen han har kjørt tidligere er nokså stor. Ginetta G55 har en V6 motor på ca 360 hester sammenlignet med Lamborghini Hurácan Super Trofeo som har en V10 motor med ca 620 hestekrefter.

 

Første runde er 24 timers løpet på Paul Ricard banen i Frankrike 5 – 7 mai.