Klar seier til Aasen i NM-finalen i 2WD

Engan_Aasen_13_hede
Marius Aasen hadde et mål for årets siste NM-runde i rally, og det var å vinne den siste duellen i klassen for tohjulstrekkere. Dette klarte han med god margin, og sammen med kartleser Marlene Engan kjørte han inn til seier i Rally Hedemarken.

 

Ingen kunne true Aasen denne helgen, for han hadde bestemt seg for å vise seg på sitt beste i den syvende NM-runden i rally 2013.

 

– Vi startet rolig på de to første etappene, da jeg ikke var helt fornøyd med oppsettet på bilen. Før SS3 gjorde vi noen justeringer på bilen, og ting fungerte bedre. Det er virkelig gøy når noter og alt stemmer, forteller en glad Marius Aasen (21).

 

Rally Hedemarken hadde base, start og målgang ved Scandic Hotell på Hamar, og finaleløpet besto av 11 fartsetapper fordelt på 73,67 kilometer med fart.

 

På SS6 og SS11 satte duoen to imponerende tredjetider totalt, men på SS7 holdt duoen på å gjøre løpet litt spennende for seg selv. Da gikk de nemlig rett frem i et veidele mellom noen tømmerstokker og traktordekk.

 

– Det hadde gått veldig fort lenge, og da jeg fikk høyresvingen etter et krøn ble det en alt for sen nedbremsing. Det stoppet akkurat rett før et traktordekk og vi kunne bare rygge uten igjen, uten noen skader på bilen. Vi tapte 18 sekunder til førstemann i klassen på prøven, men det gikk fint for vi ledet med over 20 sekunder på Petter Kristiansen før prøven, forteller Marius Aasen.

 

Avsluttet den norske sesongen med tre seiere på rad og sølv i NM

Duoen startet i år med en Ford Fiesta ST, og halvveis i sesongen byttet de til en Fiesta R2. Etter en litt trøblete start med den nye bilen, har Aasen med sitt team avsluttet den norske sesongen med to seiere på rad i NM og seier i asfaltløpet Rally Sokndal.

 

Før Rally Hedemarken var det 20 poeng opp til NM-lederen Anders Kjær i Renault Twingo. Aasen viste at mulighetene var der for NM gull, men ikke om Anders Kjær kom til mål og fikk med seg mange poeng.

 

– Vi kjørte helt vårt eget løp, noe vi alltid gjør og da viser det seg at tidene også blir gode. Vi klarte seier, men dessverre for oss ble Kjær nummer tre klassen. Det skilte til slutt åtte poeng mellom oss. Nå er fokuset vårt på de to siste løpene i Junior VM, og det neste løpet for oss er Rally Frankrike allerede om en og en halv uke, avslutter Aasen.

 

Etter 11 kjørte etapper i Rally Hedemarken vant til slutt Aasen med 22,6 sekunder ned til Petter Kristiansen som tok andre plass, mens Anders Kjær ble nummer tre i klassen for tohjulsdrevne biler.

 

Klasse 5 Rally Hedemarken 2013:

1. Marius Aasen, NAF Motorsport Asker & Bærum 0:00.0

2. Petter Kristiansen, NMK Sør-Gudbrandsdal, Skoda Fabia R2 0:22.6

3. Anders Kjær, NMK Larvik, Renault Twingo R2, 0:23.0

 

NM-stilling for tohjulsdrevne biler inntil 2000 ccm

1. Anders Kjær, NMK Larvik, Renault Twingo R2, 148

2. Marius Aasen, NAF Motorsport Asker & Bærum, Ford Fiesta R2 140

3. Petter Kristiansen, NMK Sør-Gudbrandsdal, Skoda Fabia R2, 124