Klar til ny dyst på "Ringen"

moller_cars.jpgMøller Bil Motorsports Audi TT føler seg i storform før høstsesongen i det tyske langdistansemesterskapet VLN. Førstkommende lørdag skal bilen i aksjon i et 6-timersløp på Nürburgring Nordschleife.

– Det har vært en lang sommerferie for meg, men det var godt etter krasjet i april. Jeg fik litt vondt i baken da jeg gikk baklengs inn i autovernet, men nå har mekanikerne lappet meg sammen, og jeg er klar som et egg, sier Møller Bil Motorsports Audi TT (bildet).

TT’en deltar i SP3T-klassen for biler med 2,0 liters turbomotorer i det tyske langdistansemesterskapet VLN.

– Det er en tøff klasse, men alt kan skje. Jeg er jo en fjern slektning av Herbie, og han sa alltid at «for å fullføre først, så må man først fullføre». Den taktikken går jeg for i høst.

Det er fire løp som venter for TT’en og resten av Møller Bil Motorsport denne høsten. To løp i august, ett i september og ett i oktober. Lørdagens løp varer i seks timer, mens de tre siste alle varer i fire timer.

– Jeg skal forsøke å bruke så lite bensin som mulig til helgen. Jo færre depotstopp vi klarer på et 6-timersløp, jo bedre. Det er nok noen biler som klarer å ha et enda mindre bensinforbruk enn meg, men jeg skal gjøre mitt beste. Jeg har sett filmen Biler med mitt store idol Lynet McQueen i hele sommer, og håper det skal kompensere for manglende kjøretrening i forhold til konkurrentene som har kjørt løp gjennom hele sommeren.

Møller Bil Motorsport har alltid med noen gjestemekanikere i tillegg til sin faste stab av Møller Bil-ansatte. Gjestemekanikerne denne helgen kommer fra Møller Bil Trondheim, Møller Bil Lillehammer og Møller Bil Klargjøring på Bekkelaget. Sjåfører er som tidligere Håkon Schjærin, Atle Gulbrandsen og Kenneth Østvold.

Lørdagens løp starter klokken 12.00, og kan følges direkte med både resultater og TV-bilder på www.vln.de. Rundt 30 000 tilskuere er ventet til Nürbugring, og et sammendrag av løpet kan også sees på TV-kanalen Sport1. Spesielt interesserte kan også følge med på www.twitter.com/mollerbilmsport eller sende tekstmeldingen «r4 live» til 2077 for løpende oppdateringer om Møller Bil Motorsport. Nytt av året er også Møller Bil Motorsports egne app, som kan lastes ned fra app store før helgen.