Klare for høstsesongen

mollerbilmotorsport2.jpgFørstkommende lørdag går det første av tre høstløp for Møller Bil Motorsport i det tyske langdistansemesterskapet VLN på Nürburgring.

Møller Bil Motorsport kjører utvalgte løp i det tyske langdistansemesterskapet VLN, og har også i år en sesong som hovedsakelig består av løp på våren og høsten.

– For mange andre motorsportsutøvere går sesongen nå mot slutten, men for oss er det flere løp igjen. Det venter en travel periode med løp den 24. september, 15. oktober og 29. oktober, sier teamsjef og sjåfør Håkon Schjærin.

Alle de tre løpene er på fire timer, og Møller Bil Motorsport stiller som vanlig til start i klasse SP3T for biler med 2,0 liters turbomotorer. I årets første løp gikk Møller Bil Motorsport helt til topps, mens det ble brutt løp på grunn av tekniske problemer i 24-timersløpet i slutten av juni.

– Vi viste med seieren i årets første løp i mai at vi kan slå absolutt alle i vår klasse når alt klaffer, og vi har skikkelig lyst til å være med å prege høstens tre løp. Konkurransen i toppen er imidlertid knalltøff, og vi blir ikke sett på som favoritter foran høstløpene. Men vi liker å være utfordrere.

Møller Bil Motorsport har ikke de samme ressursene som flere av konkurrentene, og kjører også færre løp på Nürburgring enn de andre. Teamets Audi TT 2,0 TFSI er heller ikke den raskeste bilen i klassen, men den bruker relativt lite drivstoff og har, med unntak av 24-timersløpet i juni, gått som en klokke helt uten tekniske problemer i de siste løpene.

– Våre sterkeste kort er at vi har tre raske sjåfører og fantastiske mekanikere fra Møller Bil, som gjør at vi blant annet har svært raske depotstopp. Og takket være vår TFSI-motor så kan det hende vi kan klare oss med et depotstopp mindre enn noen av konkurrentene, forklarer Schjærin.

Foruten Schjærin kjører Atle Gulbrandsen og Kenneth Østvold for Møller Bil Motorsport i årets tre siste VLN-løp. I tillegg til den faste mekanikerstaben fra Møller Bil er det med fire gjestemekanikere fra Møller Bil Asker & Bærum og Møller Bil Trondheim denne helgen.

Løpet starter lørdag klokken 12.00, og kan følges direkte på www.vln.de og i bloggen på www.mollerbil-motorsport.no. For live oppdatering på SMS kan man sende meldingen «r4live» til 2077, og løpet vises også på den tyske TV-kanalen Sport1 (tidligere DSF) den 30. september klokken 17.30.