Klare for NM-finale

HoltenMsp_13_sept
Daniel og Åsmund Holten og Ernst Holten Leifsen er alle klare for siste utfordring denne sesongen. NM-finalen i rallycross.

 

Løpet går på Grenland Motorsportsenter ved Skien, en bane Daniel Holten også var på i fjor.

-Da gjekk det ikke bra, og det endte med motorras og brann i bilen, sier han, som likevel fikk kjørt så mye at han fikk et inntrykk av banen.

– Tror det er en bane som kan passe meg bra. Svinger med høy fart, og nå jeg håper at bilen holder denne gangen slik at jeg kan få et bedre resultat enn i fjor.

Sammenlagt ligger Daniel på femte plass i toliterklassen, seks poeng bak Kenneth Johansen på fjerde. Som i Kristiansand, i den nest siste runden, er målet i nå A-finalen.

– Fjerde plassen til Kenneth er innen rekkevidde, men da må jeg nok ha et topp resultat, i tillegg til at han må være noen plasser bak meg på resultatlisten. Kan jeg klare det er jeg fornøyd.

 

Også Åsmund Holten er med i toppen i rallycross og foran finalen ligger han på fjerde plass i sin klasse, inntil 1600 kubikk. Tolv poeng bak Asgeir Taraldsen, som har bronseplassen. Åsmund var i A-finalen i Kristiansand i sist NM-runde, og målet er å greie dette på nytt.

-Vil være med å kjempe i toppen også i dette løpet, og målet er flere tider innenfor topp tre og kanskje en beste tid, slik at eg greier å kvalifisere meg til A-finalen, sier han, som også har fått kjørt en test denne uken.

– Bilen fungerte og jeg føler meg godt forberedt til det som skal skje i helgen.

 

Ernst Holten Leifsen er også klar for NM-innspurten, men har litt å gjøre med bilen etter han sist helg var på Klepp, og vant både finalen og Vestlandsmesterskapet i bakkeløp sammenlagt.

-Traff en siloball under dette løpet, som førte til litt skader på bilen, men nærmer meg klar igjen og satser på finalekjøring på Grenland Motorsportsenter.