Klare for ny NM-runde

J_Leifsen
Johannes Holten Leifsen og Åsmund Holten er klare for neste NM-runde som går på Melhus i helgen. Ernst Holten Leifsen må stå over løpet fordi han fikk ødelagt motoren under den forrige NM-runden på Lånke.

Etter at andre NM-runde, som gikk på Lånke, ble avsluttet foran finalene, har Norges Bilsportforbund nå foreslått at denne runden skal styrkes i NM-oppsettet, og dermed står det igjen fire runder i årets norgesmesterskap i rallycross.

NM-runden på Melhus til helgen blir dermed andre NM-runde, og etter første runde ligger Johannes Holten Leifsen på en sjette plass sammenlagt, i klassen Supernasjonal inntil 2000 kubikk.
På Lånke var han klar for fjerdesporet i A-finalen da løpet vart avbrutt..
– Følte jeg hadde farten inne på Lånke, og nå er målet og følge dette opp på Melhus og å kjøre meg inn til en A-finale, sier Johannes, som liker seg godt på banen Bollandsmoen på Melhus.
-Kjørte der i fjor og liker banen, men utur ødela for ett godt resultat da.

Foran dette løpet er Johannes så godt som klar med sin Ford Fiesta.
– Det var lite som gikk galt med bilen på Lånke, og den fikk seg en grundig sjekk etter fjerde omgang der oppe, så den er bra. Nå er det bare en service som skal til så er den klar for nye omganger.

For Åsmund Holten er også det meste klart for en ny NM-runde. Etter første runde ligger han på en fjerde plass i sin klasse, Supernasjonal inntil 1600 kubikk. Han har planene klare for løpet på Melhus.
– Ønsket er å holde meg der jeg er nå, og på Melhus er målet å få fullført alle tre omgangene på lørdag innenfor topp fire tider, og så vil eg satse alt på bestetid i den siste omgangen, noe som gir tre ekstra poeng i løpet, sier Åsmund, som har tro på at det skal gå greit å justere inn bilen til banen på Melhus.
– Det gikk greit på Lånke og jeg har tro på at vi skal få det til også på Melhus, slutter han.

For Ernst Holten Leifsen blir det ikke kjøring på Melhus.
– Havarerte motoren på Lånke og må stå over dette løpet. Planen er å få levert inn motoren og så får vi se hva som skjer videre, sier Ernst Holten Leifsen.