Klare for nytt år i Skoda

a_mikkelsen_jubel.jpgNybakt IRC-mester, Andreas Mikkelsen håper å bli den første i historien som forsvarer tittelen. Sammen med kartleser Ola Fløene har han tegnet kontrakt for 2012 med det fabrikkstøttede teamet Skoda UK Motorsport.

Den 22 år gamle nordmannen ledet de seks siste IRC-rundene i 2011 (Azorene, Tsjekkia, Ungarn Sanremo, Skottland og Kypros) og vant de to siste løpene. Etter Rally Kypros kunne han løfte den svære IRC-pokalen i været, som bevis for at han vant mesterskapet sammenlagt. Ved siden av å være tidenes yngste IRC-mester, var det heller ingen som kunne matche han i antall etappeseire. Til sammen var han raskest på 34 av årets fartsetapper.

Han har lenge vært en høyt respektert gruskjører, men takket være tester og sin deltakelse i FIA Institute Young Driver Excellence Academy, har han også blitt meget sterk på asfalt.

– Da jeg krysset mållinjen på Kypros, var det helt uvirkelig at vi hadde vunnet IRC sammenlagt. Vi visset at muligheten var tilstede, selv om det ville bli tøft. At vi likevel lykkes, forteller meg at en aldri skal gi opp, sier Andreas.

Han er ydmyk og stolt over muligheten han har fått i Skoda UK Motorsport, og takker teamet for den fantastiske sesongen.
– Jeg vil virkelig takke Skoda UK for at de valgte å satse på meg i 2011. Derfor er jeg glad for at jeg kunne betale tilbake ved å vinne mesterskapet. Målet nå er å gjøre det jeg kan for å bli den første som forsvarer tittelen. Vi vil i 2012 være tilbake i en fabrikkstøttet Skoda UK Motorsport Fabia S2000 for å hjelpe Skoda i forsøket på å vinne fabrikkmesterskapet for tredje året på rad, legger han til.

Skoda UK-dirketør, Robert Hazelwood, ser med glede frem mot kommende sesong.
– Jeg kan ikke annet enn applaudere prestasjonen til Andreas og Ola, og kan nesten ikke vente på at neste sesong skal begynne. 2011-sesongen var enorm, med dramatiske opp- og nedturer. At en Skoda-fører til slutt skulle vinne tittelen er fantastisk, sier Hazelwood.