Klare for rallycross

J_Holten_Leifs
For Ernst og Johannes Holten Leifsen (bildet) ble det en grei sesongstart under bakkeløps NM i Vikersund der de endte på en sjette og åttende plass totalt. Nå gjør de seg klar til NM-åpning i rallycross i Skien til helgen.

 

For Ernst Holten Leifsen ble kjøringen i Vikersund det aller første han fikk kjørt med bilen denne sesongen.
– I og med at det ikke ble tid til testing foran løpene i Vikersund, brukte jeg ett par omganger på å kjøre meg inn, sier han, som er fornøyd med at det til slutt ble en sjette plass i NM i bakkeløp, etter at de to rundene i Vikersund var unnagjort.
– Det er små marginer i bakkeløp og det var veldig tett i vår klasse, så dette var greit for min del.
Nå gjør han seg klar til NM-åpning i rallycross som går allerede kommende helg i Skien.

– Bilen er hel og fin så den trenger bare en service før den er løpsklar igjen. Tror det kan bli en spennende og jevn rallycrossesong med mange gode sjåfører og biler, så her gjelder det å stå på for å sikre seg finale plasser og bra med poeng allerede i den første runden.
For Johannes Holten Leifsen startet kjøringen i Vikersund bra med en andre tid i den første omgangen fredag.
– I de to siste omgangene kjørte jeg senere og de andre raskere, så det ble ikke så bra, sier han, som ikke greide å forbedre tiden sin før i den siste omgangen på lørdag.
– Da klaffet alt, så det ble en bra avslutning.
Ellers er Johannes Holten Leifsen kritisk til det han kaller ett langdrygt stevne.
– Det tok 10 timer på fredag og 11 timer på lørdag for å gjennomføre stevnet, og det er verken publikumsvennlig eller bra for oss førere. Det burde maks vært 100 deltakere på dette løpet.

Nå blir det testing for ham hjemme i Vikedal før han også setter kursen mot Skien til helgen og den første NM-runden i rallycross.
– Det som er planen nå er testing på Vikedal Motorbane på onsdag før det blir avreise til Skien på fredag