Klare for sesongstart

Moller_14
Neste helg (21.-22. mars) skal Møller Bil Motorsport teste på Nürburgring i to dager, og helgen etter er det klart for sesongstart i det tyske langdistansemesterskapet VLN.

 

Etter en god sesong i fjor er Møller Bil Motorsport optimister foran 2014-sesongen. Det norske racingteamet skal kjøre seks av ti løp i VLN-mesterskapet, som arrangerer alle sine løp på verdens lengste racerbane, den 25 kilometer lange Nürburgring Nordschleife.

 

– Vi gleder oss til å komme i gang med de første testene. Vår Audi TT har blitt utviklet gjennom vinteren, og det er noen nye regler for vår klasse i år, forteller teamsjef Håkon Schjærin, som også deler på kjøringen med Atle Gulbrandsen og Kenneth Østvold.

 

Regelendringene i klassen for biler med 2 liters turbomotorer går blant annet på at bilene nå må veie 1170 kg, 50 mer enn tidligere, og at det blir en maksimal effekt på 348 hestekrefter.

 

– Vi ønsker disse regelendringene velkommen, og det blir likt for alle. Det er viktig at bilene i klassen er så like som mulig, slik at konkurransen blir mest mulig rettferdig.

 

Møller Bil Motorsport samarbeider med det tyske selskapet Raeder Motorsport, som har det tekniske ansvaret for tre Audi TT’er i VLN-mesterskapet. Raeder har jobbet med å utvikle bilene gjennom vinteren, blant annet med tester på Ascari i Spania og på Hockenheim.

 

– I racing står aldri utviklingen stille, og det jobbes med bilene på vinteren også. Derfor er det noen nye deler på vår bil foran årets sesong, men vi har samtidig valgt å være litt konservative og heller valgt det sikre fremfor det usikre i begynnelsen av sesongen. Det viktigste for oss på våren er å fullføre uten tekniske problemer, så får vi se an tempoet og konkurrentene mot slutten av sesongen, og om vi da ønsker å utvikle bilen enda mer.

 

Satsingen på racing skaper et stort engasjement blant de ansatte hos Møller Bil og samarbeidspartnerne hjemme i Norge. Som tidligere skal teamet ha med 3-4 gjestemekanikere på hvert løp som får sin debut som mekanikere i billøp. Dette er noen av Møller Bils egne mekanikere som har utmerket seg på en positiv måte. I tillegg skal alle som har fått fast ansettelse og fagbrev få tilbud om en faglig tur til Nürburgring, og også flere av samarbeidspartnerne skal ha med gjester.

 

– Vi kommer til å ha med rundt 260 gjester på våre seks løp denne sesongen, og så mange har vi aldri hatt med tidligere. Blant annet skal vi ha med Møller Bil-ansatte fra Estland, Lituaen og Latvia, samt over 60 personer fra Møller Bil Klargjøring på Bekkelagskaia, sier hospitality manager Verene Koller.

 

En uke etter testen er det klart for årets første løp den 29. mars. Det neste løpet for Møller Bil Motorsport vil være den 26. april, før det skal kjøres fire løp i august, september og oktober.