Klare for VM-arenaen

J_L
Johannes (bildet) og Ernst Holten Leifsen samt Åsmund Holten er alle klare for andre NM-runde i rallycross på Lånke i Stjørdal. Åsmund holder fjerdeplassen i sin klasse mens Johannes er nummer seks.

 

For Johannes Holten Leifsen har det blitt lite tid til å prioritere Ford Fiestaen etter den første NM-runden i rallycross i mai. Etter NM-åpningen ligger han på en sjetteplass sammenlagt i klassen Supernasjonal inntil 2000 kubikk.
– I Skien ble bakakslingen slått skjev, men den har vi nå fått rettet og i løpet av helga nå ble bilen så godt som klar, sier han, som kjørte med litt høye skuldre under den første NM-runden.
– Dette gikk nok utover tidene i de innledende omgangene. Er mer avslappet foran dette løpet, etter at vi kom oss til A-finale sist. Det er jo det som er målet med kjøringen.
På Lånke har ikke Johannes kjørt tidligere.
-Det blir en ny erfaring, men banen ser morsom ut. Burde nok hatt flere treningsrunder i bilen foran dette løpet, så det blir å stå på fra første treningsrunde på Lånke.

 
For Ernst Holten Leifsen ble det stang ut under NM-åpningen i rallycross i Skien i mai, og heller ingen finalekjøring. I tillegg ble det en del skader på bilen som han har måttet rette opp.
– Det var siste innspurt på å få bilen klar nå i helgen, så det nærmer seg veldig, sier Ernst, som håper at han har mer hell med seg på Lånke enn i den første runden.
– Har aldri vært på Lånke så nå går det i å studere filmer fra løp som har gått der tidligere og forberede seg på den måten. Går for finale også denne gangen.
Åsmund Holten ligger på en fjerde plass i NM-sammendraget i sin klasse, Supernasjonal inntil 1600 kubikk, foran den andre runden.
Han vil likevel ha fokus på å komme høyest mulig opp på resultatlistene foran finalene.
– Dette vil gi meg ett bedre utgangspunkt inn i finalene, og jeg vet at jeg kan få det til om alt klaffer.
Heller ikke Åsmund har kjørt på Lånke tidligere.
– Likevel tror jeg at akkurat det skal gå fint, og nå aller først skal jeg kjøre en trening på Vikedal Motorbane der fokus vil være gode rundetider over flere runder.

 

Ernst Holten Leifsen (31) er frå Vikedal, køyrer for NMK Vikedal, og har kjørt billøp sidan 2000. Har kjørt rallycross frå 2002 og blei Vestlandsmester 2003. Etter en pause var han tilbake i rallycrossen i 2009, i Ford Focus og  Ford Escort MK 5, og blei nummer fem i NM inntil 2000 kubikk. Året etter stilte han i NM i en nybygd Ford Fiesta og blei nummer fire. I 2013 hadde han igjen bygd ny bil, ein Citroen DS3, og blei Vestlandsmester i bakkeløp og nummer sju under EM i Høljes i Touring Car-klassen. I 2014 deltok han i sin første VM-runde i rallycross, også det i Høljes.

 

Johannes Holten Leifsen er 34 år og frå vikedal, køyrer for NMK vikedal og køyrt billøp sidan 1997. Køyrde bilcross sporadisk fram til 2011, då han køyrde full sesong i Norgescup Rallycross Nasjonal inntil 2400 kubikk, i ein nybygd Ford Focus. Blei då Vestlandsmester i klassen.
Køyrde sin andre fulle sesong i Supernasjonal inntil 2000 kubikk i 2014 i ein Ford Fiesta og enda opp som nummer fem i NM i rallycross og ein sjetteplass i NM i bakkeløp.


Åsmund Holten
( 17 ) er frå Vikedal og køyrer for NMK Vikedal. Etter to sesongar i bilcross køyrde han i 2013 sin første sesong i rallycross i ein Citroen Saxo og blei nummer fire samanlagt i NM. I fjor køyrde den nye klassen Supercar Lites i den nye skandinaviske serien RallyX, og i år er han til Supernasjonal inntil 1600 kubikk i sin Citroen Saxo.