Klare med tre biler

holten-boys.jpgHolten Motorsport er i innspurten foran sesongen, og i før påske vil de være klar med sine tre rallycrossbiler. Alt til helgen er planen at Daniel Holten skal kjøre test i Bergen.

For norgesmester Daniel Holten blir det opprykk til europamesterskapet, og start i den første runden på Lydden Hill i England i påsken. I fjor fikk han med seg to EM-runder.
-Kjørte i Sverige og Tsjekkia for å teste nivået, og jeg kom meg til A-finaler i begge løpene, noe som ga meg svar på at det går an å hevde seg, sier Daniel.

Han kjører samme bilen som i fjor, en Citroen Saxo for Div 1A. Bilen har blitt totalt gjennomgått siden i fjor, og også forbedret.

-Motoren har vært hos Alternative Engineering i Danmark for overhaling og vi har fått bilen lettere, noe som er viktig for å få bedre vektbalanse, sier han, som har som mål å være blant de ti beste sammenlagt når EM-sesongen er over.
Til helgen har han planer om å få testet bilen i Bergen.
-På Vikedal Motorbane er det fremdeles snø og is, og planen er å reise opp til Eikås Motorsenter til helgen om vi får alt klart.

Sveinung Holten Leifsen kjørte rallycross under NM-runden på Vikedal Motorbane i fjor, og gikk like godt helt til topps i juniorklassen. Nå har 18 åringen fått førerkort, og er klar for kjøring i toliterklassen.
-Overtar bilen som bror min Ernst kjørte i fjor, og planen er å kjøre Vestlandsmesterskapet, full NM-serie og den norske og svenske EM-runden, sier Sveinung, som mener at Ford Fiestaen, som var nybygd til fjorårssesongen, skal være bedre nå.

-Bilen var utleid til den svenske rallycrossføreren Michael Thiman til EM-avslutningen i Tsjekkia i fjor, og han gjorde en god del med opphenget. Nå har Ivar Finnvik overhalt motoren, så det meste er på plass.
I fjor ble Ernst Holten Leifsen nummer fire med bilen i NM, Sveinung sikter seg inn blant de ti beste sammenlagt.
-Det er en tøff klasse og jeg legger listen der.

Johannes Holten Leifsen gjør comeback i bilsport, etter at han tidligere har kjørt mye bilcross og litt rallycross. Nå har han bygd opp en Ford Focus for klassen rallycross nasjonal inntil 2400 kubikk. Motoren har han hentet fra Volvo.
-Dette er en friere klasse, og vi trenger ikke motor fra samme merke som bilen. I tillegg til motoren, er både bakaksling og bremser hentet fra Volvo, så det er kjente greier, forklarer Johannes.
For Johannes er planen å kjøre Vestlandsmesterskapet og Norgescupen i klassen.
-Norgescupen kjører i år sammen med NM i supernasjonal, med første runde i Bergen 7.- 8. mai. Planen min er å komme inn blant de fem beste i Vestlandsmesterskapet, og blant de ti beste i Norgescupen til slutt.