Klart for årets siste løp

mollerbil_motorsport5.jpgMøller Bil Motorsport skal kjøre årets siste løp i det tyske langdistansemesterskapet VLN på Nürburgring førstkommende lørdag.

-Alt ligger til rette for at dette skal bli en flott avslutning på en problematisk sesong. Bilen er antagelig så bra som vi kan forvente av en bil i denne klassen, og vi har fått tilbake den førertrioen vi har de beste erfaringene med, sier teamsjef Øystein Holtet.

Det norske racingteamet, som kjører en Audi TT 2,0 TFSI i klassen for biler med 2,0 liters turbomotorer, åpnet 2009-sesongen bra med en tredjeplass i april. Men etter en krasj i 24-timersløpet på Nürburgring i mai ble sesongen amputert. Teamet måtte stå over løp for å få bilen reparert, og i det siste løpet for en måned siden kom Møller Bil Motorsport aldri til start da en førerfeil av gjestfører Peter Terting gjorde at motoren gikk i stykker på kvalifiseringen.

Nå er teamets faste tysker, den tidligere DTM-føreren Peter Oberndorfer, med på laget igjen sammen med Håkon Schjærin fra Flisa og Atle Gulbrandsen fra Hamar.

-Sjåførene som gruppe må imidlertid prestere i dette løpet. Her er det snakk om å bevise at avkjøringer og andre førerfeil med påfølgende tekniske konsekvenser har vært av mer tilfeldig art og ikke resultater av manglende klokskap og kjøring over evne, forklarer Holtet.

Lørdagens løp starter klokken 12.00 og varer i fire timer. Som vanlig er det ventet rundt femten biler i Møller Bil Motorsports klasse.

-Teamet er godt bemannet på samtlige plasser, og motivert som aldri før til å ta ut sitt potensiale. Alt annet enn pallplass i dette løpet vil være en gedigen nedtur, avslutter Øystein Holtet.