Klart for fjelleventyret Numedalsrally

mads_ostberg_460.jpgFørstkommende lørdag er det klart for den 20. utgaven av Numedalsrally, vinterens vakreste fjelleventyr for rallyfolket. 160 biler stiller til start i årets tredje NM-runde.

Med den snørike vinteren er det ikke tvil om at det blir skikkelig vinterforhold når NMK Nore og Uvdal tar i mot rallyfolket på lørdag. Numedalsrally har som vanlig start og innkomst på Rødberg hotel, og det kjøres etapper både nede i dalen og ikke minst står den populære Smådøla-etappen på fjellet på programmet.

Det er noe spesielle resultater i WRC-klassen etter årets to første runder. I NM-åpningen Sigdalsrally var det svenske Per-Gunnar Andersson som ble vinner. Men han teller ikke med i NM. Dermed var det veteranen Morten Østberg som tok med seg flest NM-poeng etter at begge de to favorittene Mads Østberg og Anders Grøndal brøt.

Andre runde, Rally Hadeland, ble sterkt preget av kraftig snøfall, men Mads Østberg var den som fikk med seg flest NM-poeng.

Sammenlagt er det imidlertid Egil Bentzen fra KNA Oslo som leder NM med sin Subaru Impreza WRC. Han har 41 poeng så langt. På 2. plass ligger Christian August Selmer, også han fra KNA Oslo, med sin Ford Focus WRC. Han har 35 poeng.

Tredjeplassen deles av far og sønn, Morten og Mads Østberg fra NAF Motorsport Asker & Bærum. Begge står bokført med 30 poeng så langt.

Anders Grøndal fra NMK Drammen, som har tatt NM-bronsen de to siste årene er også svært revansjesugen etter at han bare har plukket med seg 15 NM-poeng i de to første rundene.
Også veteranen Valter Chr. Jensen fra KNA Oslo gjør et aldri så lite comeback i WRC-klassen med sin Ford Focus WRC. Men Jensen, som er regjerende europamester i historisk rally, vil nok ikke blande seg inn i teten.

I Numedalsrally får de norske WRC-førerne igjen kamp fra svenske Per-Gunnar Andersson i Skoda Fabia WRC.

Gruppe N

I klassen for de mindre trimmede bilene, gruppe N over 2000 ccm med firehjulsdrift, er det totalvinneren i Numedalsrally i fjor, Andreas Mikkelsen, som leder etter de to første rundene. Mikkelsen, som i år kjører en Subaru Impreza Sti i Subaru Cup, står bokført med 38 poeng. Andreplassen deles av de to vinnerne av årets runder så langt. NM-grossisten Martin Stenshorne fra NMK Modum & Sigdal vant første NM-runde, men ble uten poeng på Hadeland og står dermed med 30 poeng. Samme poengsum har Eyvind Brynildsen fra KNA Indre Ytre Østfold som totalvant Rally Hadeland, men som ble uten poeng i Sigdalsrally. Også Brynildsen kjører Mitsubishi Lancer.

På en 4. plass følger Trond G. Svenkerud fra NAF Hamar og Omegn med 25 poeng. I likhet med Andreas Mikkelsen kjører også Svenkerud en Subaru Impreza Sti cup-bil. Det gjør også Trond Lyseng fra NMK Hønefoss som ligger på 5. plass med 24 poeng.

Inntil 2000 ccm

I klassen for de tohjulsdrevne bilene med motorer inntil 2000 ccm, er det fjorårets bronsevinner, Peder Økseter fra NAF Sør-Østerdal, som leder suverent. Med sin Ford Fiesta ST har han vunnet begge rundene så langt, og står med 60 poeng. Nærmest ligger Petter Rolfsen fra NMK Modum & Sigdal, som også kjører en Ford Fiesta ST. Han har 41 poeng. På en 3. plass ligger Kristian T. Dalen fra KNA Aust-Agder med 28 poeng. Han kjører Peugeot 206.

Kartlesere

I mesterskapet for kartlesere er det regjerende mester Ola Fløene som topper. Han kjører med Andreas Mikkelsen, og har 41 poeng så langt. Tore Lingjærde fra NMK Elverum ligger på 2. plass med 40 poeng. Han kjører med Peder Økseter. På 3. plass ligger Tom Andre Haldammen fra NMK Hønefoss med 32 poeng. Han kjører med Trond G. Svenkerud.

NRK1 sender en halv time fra løpet klokken 23.20 på søndag kveld.