Klart for NM-åpning på Gardermoen

Kommende helg er det klart for åpning av årets NM-sesong i rallycross. Det skal kjøres fem runder i mesterskapet, og første arena er Gardermoen Motorpark.

 

Det er fortsatt restriksjoner i forhold til Covid-19, så dessverre vil ikke løpet på Gardermoen være åpent for publikum. Men det vil bli TV-sending på direktesport.no fra NM-runden.

De fem NM-rundene i rallycross som er planlagt i år kjøres på Gardermoen, Grenland, Gol, Momarken og Finnskogen. Arrangørene har fortsatt store utfordringer med avviklingen på grunn av pandemien, og NMK Gardermoen har valgt å dele arrangementet til helgen, slik at fire klasser kjører på lørdag og tre klasser på søndag.

I NM-klassen for bilene med de minste motorene, til og med 1600 ccm, var det Espen Isaksætre fra KNA Solør Motorsport som ble mester med sin Peugeot 208 i fjor. Han kommer til start også til helgen på Gardermoen.
Fjorårets sølvvinner, og mester i klassen i 2019, var Asgeir Taraldsen fra NMK Melhus i Renault Clio.  Bronsevinner i fjor var unge Ole Henry Steinsholt fra NMK Grenland i Skoda Fabia. Ole Henry, som er med på juniorlandslaget til Bilsportforbundet, stiller også i år.
Det kommer hvert år opp førere til denne klassen via juniorklassen og en interessant deltager i klassen i år er Andrine Rafoss fra NMK Konsmo. Hun endte på andreplass i norgescupen for junior i fjor og stiller med en Renault i supernasjonal inntil 1600 ccm til helgen. Andrine er en del av juniorlandslaget til Bilsportforbundet.
Andre utfordrere i klassen er Per Magne Svardal fra NMK Konsmo og Marius Solberg Hansen fra Asker & Bærum Motorsport som begge var inne blant topp fem i fjorårets NM.

I klassen for biler til og med 2000 ccm var det Emil Sivesind fra NMK Krabyskogen som ble mester med sin Audi i fjor. Han tar i år steget videre til klassen over 2400 ccm. Sølvvinner fra i fjor, Christian Hobæk fra NMK Larvik og bronsevinner Sivert Svardal fra NMK Konsmo stiller heller ikke i denne klassen i år. Sivert Svardal kommer til start i Supercars/åpen klasse med sin VW Polo.
Men en god gammel kjenning i norsk bilsport, Guttorm Lindefjell fra NMK Kvinesdal, deltar i klassen inntil 200 ccm med en Mazda RX8. Hans klubbkamerat Per Magne Røyrås, også han i Mazda RX8, er også med blant favorittene.

I klassen til og med 2400 ccm stiller de to siste års mester, Jørgen Syversen fra NMK Aremark, med sin Ford Fiesta. Fjorårets sølvvinner, Sander Engsvik fra NMK Trøgstad stiller også til helgen med sin BMW. Bronsevinner i fjor, Andreas Aarhaug fra NMK Støren, stiller også i år med sin Audi S1.


I supernasjonal-klassen med de største motorene, over 2400 ccm, stiller fjorårets mester Jonas Dalseth Jacobsen fra NMK Hålogaland som klar favoritt i sin VW Polo. Sølvet i fjor gikk til Kim Åvar Meland fra NMK Konsmo. Fjorårets bronsevinner var Bjørn-Terje Heggeli fra NMK Alta, og han stiller igjen i sin Ford Fiesta.

I denne klassen er det mange rutinerte førere som vil være med i tetkampen, som Herbjørn Haug fra KNA Solør Motorsport, Terje Morstad fra NMK Gardermoen og Robin Slåttekjær fra NMK Grenland for å nevne noen. Spennende blir det også å se hva Emil Sivesind fra NMK Krabyskogen kan prestere når han tar steget opp fra klassen inntil 2000 ccm der han ble mester i fjor. Emil er med på juniorlandslaget til Bilsportforbundet.

I Supercars/åpen klasse er det fire førere påmeldt til helgen. Blant disse er fjorårets bronsevinner, Stein Egil Jenssen fra NMK Tønsberg i Ford Fiesta. Spennende vil det også bli å se Sivert Svardal fra NMK Konsmo i VW Polo. Sivert er en del av satsingslandslaget til Bilsportforbundet.

I tillegg til NM-klassene kjøres også første runde av junior cup for førere fra 16 til 21 år på Gardermoen. Her er 16 unge lovende førere påmeldt, og i spissen for dem fjorårets cupvinner, Sindre Madsen Moe fra NMK Trøgstad i Peugeot 206.

Nytt av året er at Historisk klasse har fått status som Norgescup. Her er fire førere påmeldt til helgen.

NM-runden på Gardermoen kjøres over to dager og på lørdag kjøres klassene Junior Cup, Supernasjonal inntil 1600 ccm, Supernasjonal over 2400 ccm og Supercars/åpen klasse.

På søndag kjøres klassene Historisk Cup, Supernasjonal inntil 2000 ccm og Supernasjonal inntil 2400 ccm.
Det blir TV-sending fra løpet på www.direktesport.no

Poengstillingen NM Rallycross 2020:
https://bilsport.no/poengstilling/poengstilling-2020/

Arrangøren har egen Internettside med startlister etc. som finnes her:
http://www.nmkgardermoen.no/

NM-reglement for rallycross:
https://bilsportboka.no/kapittel/rallycross/nm-rallycross-reglement/