Klart for NM-finale på Bjorli

Lysen_Solberg
Årets NM-finale i crosskart kjøres førstkommende helg på Bjorli Motorsenter. Rundt 55 deltagere stiller til start i de forskjellige klassene.

 

Det er økende interesse for crosskart i Norge, og det er tre klasser som har NM-status. Det er klasse for 125 ccm, 250 ccm og 650 ccm. I tillegg kjøres en juniorcup for 85 ccm. Totalt det fem runder som inngår i norgesmesterskapet, og siste runde kjøres altså på Bjorli Motorsenter førstkommende helg.

I NM-klassen for 125 ccm er det norsk/svenske Oliver Solberg som topper med 74 poeng. Norgesmesterskapet er åpent for førere fra samarbeidet North European Zone, så selv om sønnen til ikke ukjente Petter Solberg bor i Sverige og kjører med svensk lisens kan han altså bli norsk mester.

Jacob Lyseng fra Hønefoss og NAF Motorsport Ringerike ligger på en andreplass, kun to poeng bak Oliver. Jacob er også sønn av en tidligere kjent rallyfører, nemlig Trond Lyseng.

På en 3. plass i 125 ccm ligger Lucas Waaler fra KNA Solør Motorsport med 49 poeng.

I 250 ccm er det Aleksander Bjørnstad fra Stange og NMK Hamar som leder foran finalen med 80 poeng.  Han er så godt som norsk mester med sitt forsprang. Det er Casper B. Larsen fra Danmark som ligger nærmest med 56 poeng. På tredjeplass følger Thomas Holmen fra KNA Solør Motorsport med 54.

I 650 ccm er det svært spennende i kampen om NM-medaljene. Marius Vardeberg fra NAF Motorsport Vålerbanen topper med 60 poeng foran avslutningen på Bjorli. Jonathan Walfridsson fra Sverige og MK Ratten har 59 poeng. På tredjeplass ligger Oscar Solberg (sønn av Henning Solberg) med 54 poeng. Som om ikke det er nok følger Jimmie Walfridsson fra MK Ratten på 4. plass med 51 poeng. Her vil det garantert bli kamp til siste meter.

I juniorcup 85 ccm er det Marius Solberg Hansen fra NAF Gokart Vestfold som leder med 61 poeng. Nærmest følger Markus Gimle Enger fra NAF Motorsport Gjøvik med 59 og Sindre Trøyterud fra NAF Motorsport Vålerbanen med 58. Ole Henry Steinsholt fra NMK Grenland er også med i tetkampen med sine 57 poeng.

NM-finalen på Bjorli kjøres på lørdag, og det kjøres innledende omganger lørdag samt finaler i alle klasser.

 

Poengstilling i NM finnes her: 

http://bilsport.no/poengstilling-2/
Arrangøren har egen Internettside med startlister etc. som finnes her:
http://www.nmk-ngd.com/

NM-reglement for crosskart:
https://bilsport.no/wp-content/uploads/uploads-2008-2017/2008/02/norgesmesterskap_crosskart_2015_nett.pdf

 

Mer om crosskart:

http://www.norsk-crosskart.com/hvaercrosskart/

 

Arrangør:
NMK Nord Gudbrandsdal

Banen:
Banen på Bjorli Motorsenter er 980 meter lang. Banedekket er 60 % asfalt og 40 % grus.

 

 

Beliggenhet:
Bjorli Motorsenter ligger ved flyplassen på Bjorli, ca 50 km fra Dombås og E6. Avkjøring ca 1 km før sentrum av Bjorli. Følg skilting mot Rånå.