Klart for Rally Larvik

grond_ostb_koll.jpgFørstkommende lørdag er det klart for årets sjette og nest siste NM-runde i rally, Rally Larvik. Det er årets eneste NM-runde som kjøres på asfalt, og rundt 90 deltagere vil stille til start i løpet som arrangeres av NMK Larvik.

Åtte fartsetapper på til sammen 80 km skal deltagerne gjennom på de krevende asfaltveiene i Stavern/Larvik/Andebu-området.I klassen for de mest trimmede bilene, WRC, er det svært jevnt foran lørdagens løp. Andreas Mikkelsen (19) ble tidenes yngste NM-vinner da han vant KNA Rally Finnskog i vinter. Etter det har han også vunnet NM-løpene Numedalsrally og Aurskog Høland Rally med sin Ford Focus WRC. Dermed topper han NM-sammendraget med 126 poeng.

Mads Østberg (20) fra KNA Varna og Våler i Østfold var suveren i fjorårets NM og vant samtlige runder. I år har han vunnet to, og har dermed 121 poeng. Med andre ord er Subaru-føreren kun fem poeng bak Mikkelsen når to NM-runder gjenstår.

Anders Grøndal (24) fra NMK Drammen er den som ligger på 3. plass i NM-klassen for de mest trimmede bilene etter de fem første rundene. Grøndal ble uten poeng i forrige runde, og står bokført med 81 poeng. Hans Subaru Impreza WRC har vært til full gjennomgang hos Prodrive i England den siste tiden, så Grøndal stiller godt forberedt.

På 4. plass i NM ligger veteranen Morten Østberg fra KNA Varna med sin Subaru Impreza WRC, og han stiller i Rally Larvik med sønnen Christian i kartleserstolen. Morten Østberg har 47 NM-poeng.

På en 5. plass ligger Christian A. Selmer fra KNA Oslo med sin Ford Focus WRC. Han står bokført med 39 NM-poeng.
Gruppe N
I klassen for de lettere trimmede bilene, gruppe N over 2000 ccm med firehjulsdrift, har regjerende mester, Martin Stenshorne fra NMK Modum & Sigdal, ledelsen så langt. Selv om han ble uten poeng i forrige runde topper han med sine fire seire i årets mesterskap og 120 poeng. Stenshorne kjører en Mitsubishi Lancer.

Sveinung Bieltvedt fra NAF Øvre Østfold, er den som ligger nærmest. Bieltvedt, som de to siste årene har vært mester i klassen for tohjulsdrevne biler, kjører en Subaru Impreza og tok sin første NM-seier i denne klassen i forrige runde. Han står bokført med 112 poeng. Bieltvedt har allerede innkassert seieren i årets Subaru Rally Cup.

På en 3. plass i NM-sammendraget ligger fjorårets bronsevinner, Bernt Kollevold fra NAF Motorsport Asker & Bærum. Han har kjørt inn 61 poeng med sin Mitsubishi Lancer.

Kenneth Johnsrød fra KNA Varna, og hjemmefavoritten på lørdag, Anders Aa. Kjær fra NMK Larvik, står begge med 51 poeng.

I Rally Larvik kan man også vente at Eyvind Brynildsen fra KNA Indre Ytre Østfold vil blande seg inn i teten med sin Mitsubishi Lancer. Østfold-føreren har i år prioritert VM fremfor NM, men kommer til start i Larvik.

Britisk konkurranse får også de norske førerne fra Guy Wilks i en Subaru Impreza. Wilks tok sølv i junior-VM i 2005 bak ikke ukjente Dani Sordo.

En aldri så liten Norgespremiere blir det også i denne klassen. Rune Danneborg fra KNA Aust Agder skal for første gang kjøre en S2000-bil på norsk jord. Det dreier seg om en VW Polo.

Inntil 2000 ccm
I klassen for de tohjulsdrevne bilene med motorer inntil 2000 ccm er det Trond G. Svenkerud fra NAF Motorsport Hamar som leder med sin Renault Clio. Han har vunnet de tre siste NM-rundene og har totalt 108 poeng. På en 2. plass følger Jo-Inge Bakken fra KNA Kongsvinger med 98 poeng. Peder Økseter fra NAF Sør Østerdal ligger på 3. plass med 84 poeng. Både Bakken og Økseter kjører Ford Fiesta ST.
Kartlesere
Kartleserne har også sitt eget norgesmesterskap, og her er det Ola Fløene fra NMK Hamar som topper med 131 poeng. Fløene kjører med Andreas Mikkelsen. På en 2. plass ligger Ole Kr. Unnerud fra KNA Varna med 124. Unnerud sitter ved siden av Mads Østberg. På 3. plass Ove Johnny Andersen fra KNA Eiker med 96 poeng. Andersen kjører med NM-lederen i gruppe N, Martin Stenshorne.
Rally Larvik har sin base på den tidligere militærleiren i Stavern. Der er både start, serviceplass og målgang. Totalt skal det kjøres åtte fartsetapper på til sammen 80 km.

NRK1 sender en halv time fra løpet klokken 23.45 på søndag kveld.

Løpets lengde: 282,76 km hvorav 80,60 km er fordelt på 8 fartsetapper.