Klart for Rally Sørland

anders_grondal_550.jpgFørstkommende fredag og lørdag er det klart for årets første NM-runde i rally på grus. Rally Sørland, med base i Mandal, samler rundt 110 deltagerbiler.

Ni fartsetapper på til sammen 134 km skal deltagerne gjennom på de raske grusveiene i området rundt og nord for Mandal. Allerede fredag kveld starter løpet med tre fartsetapper. Den første av dem en asfaltetappe på Skinsnes nær Mandal sentrum som kjøres som en rundbane, som var med for første gang i fjor. På lørdag kjøres seks etapper, og to av disse er nye. SS6, Høye på 7,2 km er ny, men veiene har vært brukt tidligere i andre sammensetninger. SS7 er også ny, og går inne på den nye gokartbanen i Finsland. To og en halv runde på asfalten skal deltagerne gjennom her, og det blir en fin etappe for publikum.

Det er Kristiansand Automobilklubb (KAK) som er arrangør av Rally Sørland. Løpet er årets fjerde NM-runde av totalt seks. De to første rundene Sigdalsrally og Mountain Rally, ble vunnet av Anders Grøndal fra NMK Drammen og hans kartleser Veronica Engan. Tredje runde, Numedalsrally, ble vunnet av Mads Østberg fra NAF Motorsport Asker & Bærum og hans svenske kartleser Jonas Andersson.

Anders Grøndal har fått en meget god start på årets NM-sesong. Med to seire og en andreplass har han kjørt inn hele 81 poeng i WRC-klassen, og leder klart foran helgens runde. Han er 24 poeng foran helgens hjemmefavoritt, Svein Frustøl fra Kristiansand Automobilklubb (KAK), som kjører en Ford Focus WRC.

På en 3. plass i denne klassen følger Stian Hafsengen fra NAF Motorsport Asker & Bærum. Han er 26 poeng bak Frustøl.

De siste tre års norgesmester, Mads Østberg, har brutt de to løpene han ikke har vunnet i år, og ligger på 4. plass med 30 poeng.

I klassen for de mindre trimmede firehjulsdrevne bilene, gruppe N over 2000 ccm og S2000, er det Andreas Mikkelsen fra NAF Motorsport Asker & Bærum som holder en knapp ledelse. Mikkelsen og hans kartleser Ola Fløene var totalvinnere av Rally Sørland i fjor, og kommer med en noe oppgradert bil i år. De har valgt å hoppe av Subaru Cup og kjører med blant andre nye støtdempere på sin Subaru Impreza. Mikkelsen har to seire i gruppe N så langt i år, men ligger kun to poeng foran Sveinung Bieltvedt fra NAF Øvre Østfold. Bieltvedt og kartleser Roger Eilertsen har en seier og to andreplasser i år med sin Subaru Impreza WRX.
På en tredjeplass følger Anders Kjær fra NMK Larvik, også han i Subaru. Han er 25 poeng bak Bieltvedt. I Rally Sørland vil han igjen ha med seg Trond Svendsen i kartleserstolen.

I klassen for tohjulsdrevne biler med motorer inntil 2000 ccm er det fjorårets suverene mester Peder Økseter fra NAF Sør Østerdal som har åpnet best også i år. Tre seire så langt har gitt Ford Fiesta-føreren maksimale 90 poeng. Han har nå vunnet ni NM-runder på rad med samme bil.

Petter Rolfsen fra NMK Modum & Sigdal ligger på en andreplass med sin Ford Fiesta R2. Han har kjørt inn 63 poeng sammen med kartleser Knut Harald Henriksen. På 3. plass ligger Jo Inge Bakken fra KNA Kongsvinger med Ford Fiesta R2 og 35 poeng.

I NM for kartlesere er det Veronica Engan fra NAF Motorsport Asker & Bærum som leder etter de tre første rundene. Hun kjører med Andreas Grøndal, og står bokført med 78 poeng. Nærmest henne følger Ola Fløene fra NAF Hamar med 71 poeng. Roger Eilertsen fra NAF Øvre Østfold er på 3. plass med 68.

Rally Sørland har start og innkomst ved Mandal Amfi. Løpet inneholder ni fartsetapper på til sammen 134 km. Løpets serviceplass er på Heddeland Industriområde i Marnadal, mens basen er på Mandal Rådhus.

NRK1 sender en halv time fra løpet klokken 22.30 på søndag kveld.
Poengstillinger i NM og norgescup finnes her

Arrangørens web-sider med startlister, tidsskjema kart etc.:

Startliste

Tidsskjema
Fredag 30. april:

Løpets start: Mandal Amfi, kl. 19.00
SS1 – SKINSNES – Lengde 1,60 km – Første bil kl. 19.13
SS 2 – ÅRSTØL – Lengde 15,60 km – Første bil kl. 19.50
SS 3 – GANGSÅ – Lengde 22,00 km – Første bil kl. 20.28
Service A – Heddeland Industriområde Marnadal, Første bil kl. 21.58 (20 min)

Lørdag
Start Mandal Amfi, kl. 09.00
SS 4 – LINDLAND – Lengde 19,10 km – Første bil kl. 10.01
SS 5 – SOLÅS 1 – Lengde 24.30 km – Første bil kl. 10.38

Service B – Heddeland Industriområde Marnadal, Første bil Reg. kl. 11.16 (30 min)

SS 6 – HØYE 1 – Lengde 7,20 km – Første bil kl. 12.38
SS 7 – VAMOEN- Lengde 3,10 km – Første bil kl. 13.02

Service C – Heddeland Industriområde Marnadal, Første bil Reg. kl. 13.27 (30 min)

SS 8 – LINDLAND 2 – Lengde 19,10 km – Første bil kl. 14.43
SS 9 – SOLÅS 2 – Lengde 24,30 km – Første bil kl. 15.20

Regulering – Kyrdalen, første bil inn kl. 15.40

Målgang – Mandal sentrum, første bil kl. 16.35