Klart for Rally Sørland

a_mikkelsen_vinnner_500.jpgFørstkommende fredag og lørdag er det klart for årets første NM-runde i rally på grus. Rally Sørland, med base i Mandal, samler rundt 130 deltagerbiler.

Ni fartsetapper på til sammen 145 km skal deltagerne gjennom på de raske grusveiene i området rundt og nord for Mandal. Allerede fredag kveld starter løpet med tre fartsetapper, og i forhold til de to siste årene er det nye etapper som kjøres fredag kveld.

18-åringen Andreas Mikkelsen er den som har NM-ledelsen i klassen for de mest trimmede bilene, WRC, etter vinterens tre runder. Mikkelsen ble den yngste som noen gang har vunnet en NM-runde da han vant KNA Rally Finnskog i februar. I mars vant han også Numedalsrally med sin Ford Focus WRC, og står bokført med 78 poeng. Foran Rally Sørland har Mikkelsen vært i Skottland for å spisse formen, sammen kartleser Ola Fløene.

Mads Østberg fra KNA Varna og Våler i Østfold var det store stjerneskuddet i fjorårets NM. 20-åringen vant samtlige sju runder med sin Subaru Impreza WRC, og ble suveren mester. Foran helgens fjerde runde ligger Østberg på 2. plass, åtte poeng bak Mikkelsen. Sammen med kartleser Ole Kr. Unnerud har Østberg en seier, andre- og tredjeplass i de tre rundene så langt i år.
Anders Grøndal (23) fra NMK Drammen er den som ligger på 3. plass i NM i klassen for de mest trimmede bilene etter de tre første rundene. Han har to andreplasser og en tredjeplass så langt i år. I likhet med Østberg kjører også Grøndal og hans svenske kartleser Maria Andersson en Subaru Impreza WRC.
Christian Andresen (25) fra NMK Follo ligger på en 4. plass i NM. Han har kjørt en Peugeot 307 WRC i vinter, men kommer ikke til start på Sørlandet.

På 5. plass i NM ligger veteranen Morten Østberg fra KNA Varna med sin Subaru Impreza WRC, og han stiller i Rally Sørland med sønnen Christian i kartleserstolen.

De norske WRC-førerne vil komme til å få hard konkurranse fra svenske Patrik Sandell som kommer til start i en Skoda Fabia WRC. Sandell er regjerende juniorverdensmester i rally, og har et hektisk løpsprogram. Han kommer rett fra Jordan og VM-runde der han kjørte en Renault Clio i juniorklassen. I tillegg kjørre han VM for standardklassen i en Peugeot 207 S2000. Siste svenske seier i det tradisjonsrike Rally Sørland kom i 1971 da Stig Blomqvist gikk til topps.

Gruppe N

I klassen for de lettere trimmede bilene, gruppe N over 2000 ccm med firehjulsdrift, er det Martin Stenshorne fra NMK Modum & Sigdal som har tatt ledelsen. Norgesmesteren de to foregående årene har vunnet samtlige tre NM-runder så langt i år med sin Mitsubishi. Stenshorne har dermed maksimale 90 poeng.

Sveinung Bieltvedt fra NAF Øvre Østfold, som de to siste årene har vært mester i klassen for tohjulsdrevne biler, har lagt seg inn på 2. plass med sin Subaru Impreza med 59 poeng. En sterk åpning på debutsesongen i firehjulsdreven bil. Bieltvedt leder også Subaru Rally Cup.

Fjorårets bronsevinner, Bernt Kollevold fra NAF Motorsport Asker & Bærum, ligger på 3. plass med sin Mitsubishi Lancer. Kollevold har fullført kun to av de tre rundene så langt og står med 38 poeng.
På en 4. plass følger Anders Aa. Kjær fra NMK Larvik. Han har kjørt inn 33 poeng så langt i sin debutsesong med Subaru Impreza.

Inntil 2000 ccm

I klassen for de tohjulsdrevne bilene med motorer inntil 2000 ccm, er det Jo-Inge Bakken fra KNA Kongsvinger som leder med sin Ford Fiesta. Han har en seier, to tredjeplasser og 66 poeng så langt.

På en 2.plass følger Peder Økseter fra NAF Sør Østerdal med 61 poeng. Også han kjører en Ford Fiesta. På 3. plass følger Trond G. Svenkerud fra NAF Motorsport Hamar. Han har kjørt inn 48 poeng med sin Renault Clio.
Rally Sørland innledes med en super shake down ved Amfi Mandal fredag kveld. Løpets tre første fartsetapper kjøres også på fredag. Løpet har start i Mandal sentrum og målgang på samme sted. Basen er på Mandal Rådhus, mens serviceplassen er lagt til Heddeland Industriområde i Marnadal.

Løpets lengde: 322 km hvorav 145 km er fordelt på 9 fartsetapper.
Fredag

Løpets start: Fredag 2. mai Mandal, Bankebroa kl. 19.00

SS1 – BRÅSTAD – Lengde 7,7 km – Første bil kl. 19.48

SS 2 – HELLEVATNET – Lengde 13,0 km – Første bil kl. 20.04

SS 3 – HARALDSTAD – Lengde 18,1 km – Første bil kl. 20.26

Service A – Heddeland Industriområde Marnadal, Første bil kl. 20.59
Lørdag

SS 4 – LINDLAND 1 – Lengde 16.3 km – Første bil kl. 10.01

SS 5 – SOLÅS 1 – Lengde 24,3 km – Første bil kl. 10.35

SS 6 – ÅRSTØL – Lengde 15,9 km – Første bil kl. 11.15

Service B – Heddeland Industriområde Marnadal, Første bil kl. 12.16 (Reg. inn kl. 11.46)

SS 7 – HØYE – Lengde 8,8 km – Første bil kl. 13.02

SS 8 – LINDLAND 2 – Lengde 16.3 km – Første bil kl. 13.39

SS 9 – SOLÅS 2 – Lengde 24,3 km – Første bil kl. 14.14

Regulering – Kyrdalen, første bil inn kl. 14.28
Målgang – Mandal sentrum, første bil kl. 15.23

NRK1 sender 30 minutter fra Rally Sørland kl. 23.20 på søndag.

NM-resultater finnes her

Arrangørens web-sider med startlister, tidsskjema kart etc.