Klart for rallycross-fest på Momarken

sportskom_500.jpgNår EM-sirkuset i rallycross snart inntar Momarken Bilbane i Østfold er det en bedre preparert bane enn noen gang det skal konkurreres på.

28.-29. juni kjøres den norske EM-runden i rallycross, og for fjerde gang er det Momarken Bilbane i Mysen i Østfold som er arena. Der har arrangøren, KNA Indre Ytre Østfold, forberedt seg bedre enn noen gang. Spesielt er banedekket blitt forbedret.

-Vi har slitt med at det har blitt veldig oppkjørt og løst på banen de to siste årene. Nå har vi kjørt på hele 350 tonn med frest asfalt. Dette er valset lag for lag, og skal gjøre at banen blir fastere og bedre enn noen gang, sier arrangementsleder Jan Gundersen. Det er selskapet Asfalt Remix som har levert massen til bilbane, og flere lokale grustak i Mysen-området har også velvillig stilt opp for å gjøre banen så bra som mulig.

-I tillegg til all den nye asfalten skal også toppdekket behandles med dustex og gjøres fast og hardt frem mot løpet, kan Jan Gundersen fortelle. Nå håper han at været også skal være på arrangørens side slik at det kan bli en folkefest på Momarken.

Baneanlegget ble ombygd for to år siden, og for publikum fremstår Momarken-banen som perfekt. Det er mulighet til å se hele banen fra publikumsplassene, og det er ikke lite med dramatikk og action i en EM-runde i rallycross.

-Alt skal ligge til rette for en meget god sportslig runde. I klassen for de mest ekstreme bilene, divisjon 1, har det vært fire forskjellige vinnere i de fire første rundene i år. Det ligger også fire nordmenn blant de åtte beste i sammendraget, noe som gjør interessen i Norge større enn på lenge, mener Jan Gundersen.

Ludvig Hunsbedt er den av de norske førerne som ligger best an med sin 3. plass sammenlagt. Han vant årets første EM-runde i Portugal.

I tillegg til EM-førerne blir det også mulighet til å se Indre Østfolds egen Henning Solberg i aksjon på Momarken. Han vil kjøre oppvisning med en helt ny Ford Fiesta rallycross-bil.

-Det blir bare oppvisning i denne omgangen. Om jeg kommer til å kjøre noen løp i rallycross i fremtiden får vi se. Foreløpig er det rally som har førsteprioritet, sier Henning Solberg som kjørte inn til 5. plass i helgens VM-runde i rally i Tyrkia.

I tillegg til rallycross på dagtid blir det også rallycrossfest på lørdag kveld i depotet på Momarkedets markedsplass. Under løpet vil det være servering i travrestauranten, det vil blant annet si uteservering av øl.

Totalt er det 90 førere som vil delta i EM-klassene og 20 førere i gjesteklassen supernasjonal på Momarken Bilbane 28.-29. juni.


EM-stillingen rallycross divisjon 1 (4 av 11 runder)

1. Michael Jernberg, S, Skoda, 62
2. Kenneth Hansen, S, Citroën, 61
3. Ludvig Hunsbedt, N, Volvo, 47
4. Andreas Eriksson, S, Ford, 47
5. Jean-Luc Pailler, F, Peugeot, 45
6. Sverre Isachsen, N, Ford, 44
7. Ole Kr. Nøttveit, N, Ford, 43
8. Guttorm Lindefjell, N, Ford, 33