Klart for Solberg World Cup på DiRT Rally 2.0

The Solberg RACE ble en suksess. Nå slår Oliver Solberg på stortromma og inviterer til Solberg World Cupi samarbeid med DirtFish.

Simrally-konkurransen går over seks løp og starter 13. april.

Og er du sugen på å få oppfylt en guttedrøm? Vinneren av Solberg World Cup kan pakke bagen og sette seg på flyet til Seattle, USA. Der venter Oliver Solberg på vinneren, som får et unikt DirtFish rallykurs i en fullspekket rallybiler. Alle reise- og oppholdutgifter dekkes selvsagt – ikke bare for vinneren, men for en person i følge også.

Oliver Solberg lot seg overraske over at nærmere 4500 deltagere meldte seg på det DiRT Rally 2.0-baserte simulatorløpet sist måned. Suksessen ga motivasjon til å satse enda større i form av et mesterskap som avvikles over to måneder. Og hva skulle mesterskapet kalles? Jo, det måtte bare bli Solberg World Cup.

På samme måte som virkelighetens rally-VM sesongstarter på vinterstid i de franske alper, gjør også Solberg World Cup i samarbeid med DirtFish det samme. I tillegg har 18-åringen plukket ut ytterligere fem velkjente VM-runder.

– Oppslutningen om The Solberg RACE var helt utrolig og større enn jeg hadde ventet. Og jeg må innrømme at mens jeg kjørte det løpet, ble tankene om å få i stand et mesterskap unnfanget, sier Oliver Solberg.

– Vi opplever alle dager utenom det vanlige, så for mange kan det være en god ting å få noe annet å tenke på enn det som skjer i verden akkurat nå. Det er mitt mål oppi det hele; å få deltagerne til i stedet å tenke på neste Solberg World Cup-runde, forberedelser, oppsettet på bilen og alt som hører med denne konkurransen.

– Når det gjelder utvelgelsen av løpene i serien, gikk jeg nøye gjennom tilbudet i DiRT Rally 2.0, og jeg hadde lyst til å utfordre i de løpene som er mest like dem jeg allerede har ekte erfaring fra. Hellas er som Mexico og Finland er temmelig likt som Latvia.
Dermed ble kalenderen seende slik ut:

Solberg World Cup i samarbeid med DirtFish:
1. runde: Monte Carlo, Monaco (13.- 19. april)
2. runde: Värmland, Sverige (20. April – 03. mai)
3. runde: Argolis, Hellas (4.- 10. mai)
4. runde: New England, USA (11.- 24. mai)
5. runde: Jämsä, Finland (25.- 31. mai)
6. runde: Powys, Wales (01.- 14. juni)

Spesielt i Latvia føler Oliver seg på hjemmebane. I fjor skrev han historie med å bli tidenes yngste EM-rundevinner (17 år) med triumfen i Rally Liepāja.

– Vi skal kjøre med R5-biler i serien. Jeg savner virkelig mine egne yndlinger Volkswagen Polo GTI R5 og Skoda Fabia Rally2 evo, sier Oliver.

Poengsystemet i Solberg World Cup i samarbeid med DirtFish er lagt opp til å belønne de 500* beste førerne i sammendraget fra hver runde. Full poengoversikt blir tilgjengelig i DiRT Rally 2.0 SWC club.
I tillegg blir det bonuspoeng til de raskeste førerne på siste fartsprøve (50, 40, 30, 20, 10 poeng).

All informasjon før, under og etter løpene samt poengoversikt blir å finne på Olivers Facebook-side.

– Hovedpremien i Seattle går til vinneren av hele mesterskapet, men topp 3-førerne i samtlige runder vil få fine premier, sier Oliver.

Trevor Wert er markedsdirektør i den Seattle-baserte rallyskolen og medieselskapet DirtFish.

– La meg først si at det er fantastisk å få jobbe med Oliver, Petter og Pernilla denne sesongen. Familien Solberg er full av entusiasme og dedikasjon til alt de involverer seg i, og Solberg World Cup er enda et eksempel på det. At Oliver maktet å samle nesten 4500 mennesker til The Solberg RACE forrige måned er ekstraordinært.

– For å skape mer oppmerksomhet rundt Solberg World Cup, skal vi levere forhånds- og reportasjer fra samtlige seks runder på DirtFish.com, i tillegg til en del annet artig og eksklusivt innhold. Vi kommer dessuten til å melde på et par team fra DirtFish-skolen som deltagere i mesterskapet.

– Dette er den optimale måten å videreformidle rally til fansen mens vi gjennomgår en vanskelig tid sammen.

Og hva så med hovedpremien?

– Mesterskapsvinneren vil få en unik mulighet til å komme til DirtFish i Seattle og tilbringe en dag med Oliver for å lære å kjøre.  Dette er en mulighet man kun får en gang i livet! Vi betaler flyreisen til Seattle samt transport til og opphold på hotell. Deretter inviterer Oliver Solberg på middag. Dagen etter gir Oliver vinneren opplæring med en av DirtFish sine rallybiler, sier Trevor Wert.

Hensikten med å dekke utgiftene for to personer, er å ta høyde for om vinneren er mindreårig. I så tilfelle forbeholdes ekstrabilletten en foresatt. Om vinneren er myndig, står vinneren fritt til å velge sitt opplevelsesfølge.

Oliver Solberg er også i dialog med sine personlige sponsorer for å involvere dem i Solberg World Cup. Hva han får til på den fronten kommer vi tilbake til litt senere.

Mer informasjon om Solberg World Cup i samarbeid med DirtFish vil bli tilgjengelig i DirtFish og Olivers sosiale mediekanaler (@OliverSolberg01 and @dirtfishrally) fra mandag 13. april.

For å delta i konkurransen behøver du en PlayStation 4, Xbox One eller gaming-PC (der spillet er tilgjengelig i Steam, Oculus og Microsoft Store) samt DiRT Rally 2.0-spillet (med tilleggsløpene nedlastet). For DiRT lowdown, gå til.

Alle som deltok i The Solberg RACE vil automatisk bli påmeldt til Solberg World Cup i samarbeid med DirtFish.