Klasseseier i for Aasen

M_Aasen_Engang_13_Telemark
I går kjørte Marius Aasen og kartleser Marlene Engan inn til høstens første seier i klassen for tohjulsdrevne biler i NM-runden Rally Telemark. Det ble også en fjerdeplass totalt på duoen, som så vidt kom seg over målstreken. – Det var en hard fight om førsteplassen hele dagen og på den siste prøven punkterte vi og samtidig ødela hjullageret bak. Allikevel holdt det inn til seier, forteller en veldig glad Marius Aasen (21).

 

Det ble en spennende duell mellom Marius Aasen, Frank-Tore Larsen og Petter Kristiansen i NM-klassen for forhjulsdrevne biler i Rally Telemark. Omstillingen fra asfalt skulle gå greit for Aasen, og allerede på første prøven i løpet satte duoen et høyt tempo.

 

– Når vi kom i mål på den første prøven ble vi veldig positivt overrasket når vi hadde satt andre beste tid. Bilen var vanskelig å kjøre fordi vi hadde en feil bakstilling, og det var utrolig glatt bak. Vi måtte kjempe oss igjennom to prøver til, før vi kunne få gjort noe med det på service, forklarer Aasen.

 

Etter tre fullførte etapper var det klart for service, hvor teamet skulle bytte til ny og riktig bakstilling. På 45 minutter ble den byttet, og duoen var klar for mer fart og spenning.

 

Vant flest fartsetapper

Aasen vant flest fartsprøver i klassen og var raskest på fire av de totalt 10 etappene som ble kjørt, mens Kristiansen og Larsen sto for de resterende.

 

– Vi hadde en hard fight med Frank-Tore Larsen og kartleser Torstein Eriksen hele dagen, og jeg hadde ikke trodd at det skulle holde til seier da vi punkterte allerede etter 1 kilometer på den siste fartsprøven. Vi kjørte nesten hele prøven på nesten 9 kilometer med punktert bakhjul, så det var ikke akkurat lett å kjøre og vi gikk mye sidelengs, forteller Aasen.

 

Etter prøven fikk de byttet hjulet og da oppdaget de samtidig at hjullageret var blitt ødelagt. Punkteringen skyltes en ødelagt felgskraper som lagde hull i felgen innvendig, som skapte stor friksjon for hjullageret.

 

– Vi krysset fingrene for at hjulet ikke skulle dette av og at vi skulle komme oss over målstreken. Samtidig fikk vi beskjed om at Larsen hadde rullet inne på den siste prøven. Det var synd, for det var gøy å fighte om seieren, sier Aasen.

 

Hjulet holdt seg på helt over målstreken, og Marius Aasen og Marlene Engan kunne slippe jubelen løs for seier i NM-klassen for forhjulsdrevne biler. De fikk også en fjerdeplass totalt i løpet, som forøvrig ble vunnet av Mads Østberg i en WRC-bil.

 

Neste løp for Aasen og Engan er den siste NM-runden på Hamar, Rally Hedemarken, før de setter kursen mot Frankrike og Junior-VM.

 

Topp 3 klasse 5 Rally Telemark

1. Marius Aasen/Marlene Engan 43:33.2

2. Petter Kristiansen/Ole K. Brennum + 36,3

3. Thor Gunnar Hagen/ Thor Einar Hagen +1:54,0