Klasseseier for Roar Lindland i Barcelona

Etter en litt vanskelig kvalifisering kjørte Roar Lindland fra Lyngdal inn til én første- og én andreplass i B-mesterskapet i Porsche Supercup under helgens sesongåpning i Barcelona.

I helgen gikk de to første løpene i årets Porsche Supercup-sesong av stabelen på Circuit de Catalunya i Barcelona, og på startstreken sto to nordmenn med seiersambisjoner i hver sin klasse. Roar Lindland gikk for seieren i B-kategorien, mens Porsche Junior-fører Dennis Olsen gikk for totalseieren.

Roar Lindland hadde gode tider på fredagens trening, men på lørdagens kvalifisering var det tidvis vanskelig for lyngdølen.

– Det fungerte bra på det første dekksettet, og da kjørte vi inn til en 15. plass. Det andre dekksettet fikk vi ikke til å fungere i det hele tatt, og dermed ble det veldig vanskelig, sier Lindland.

Han startet som nummer 21 og 23 i de to løpene, og i en merkescup som Porsche Supercup er forbikjøringer veldig vanskelig. Til tross for dette kjørte Lindland seg opp til en andreplass i det første løpet og tok klasseseier i kategori B i søndagens løp. Totalt ble han nummer 20 på lørdag og nummer 15 på søndag. 

– Særlig løpet på søndagen er jeg veldig fornøyd med. Etter den tøffe lørdagen gjaldt det å nullstille seg foran løpet, og det klarte jeg heldigvis. Da fikk jeg også vist at jeg har farten inne til å levere resultater innenfor topp ti, sier Roar som leverte rundetider som var godt innenfor topp ti sammenlagt i løpet.

Begge de to løpene ble vunnet av tyske Michael Ammermüller foran Dennis Olsen som dermed fikk en veldig god start på sesongen. 

– Det er veldig gøy at vi nå er to nordmenn som kjemper i toppen av hver vår kategori, sier Lindland som i likhet med de fleste var imponert over Olsens innsats i helgen.

Neste løp ut i Porsche Supercup går av stabelen i Monaco om to uker. Det er et veldig spesielt løp som Lindland gleder seg veldig til.

– Monaco er helt fantastisk, og rammen rundt løpet er helt unik. Det er spesielt både for oss førere og for publikum, sier han og påpeker samtidig at det er et tøft løp.

– Det er veldig små marginer der, og alt avhenger av kvalifiseringen. Vi satser på at alt klaffer og at ledelsen vi nå har i B-mesterskapet holder, avslutter han.