Klatret til andreplass i VM

FIA WORLD RALLY CHAMPIONSHIP 2015 - WRC TOUR DE CORSEOle Christian Veiby hadde et mål for øyet foran Rally Frankrike: Overta andreplassen i VM-sammendraget. Med fjerdeplass lyktes han med det.

– Dette har vært et utrolig krevende løp. Jeg har aldri vært borti maken. Etappene fredag og lørdag overgår etappene i Monte Carlo, og det sier en hel del om hvor vanskelig det har vært. Derfor er jeg utrolig godt fornøyd med å kjøre inn til fjerdeplass og samtidig klatre til andreplass i VM, sier 19-åringen, som kjører en Citröen DS3 R3T, driftet av det finske teamet Printsport. Med seg i kartleserstolen har han Anders Jæger.

Ekstremvær i form av tropisk storm, gjorde asfaltveiene på Korsika ekstra utfordrende. Flere etapper måtte avlyses på grunn av uværet, og flere av etappene som ble kjørt var også preget av de enorme nedbørsmengdene.

– Fredag handlet i grunnen alt om å fullføre. Den ene prøven var i utgangspunktet løpets mest krevende, og med enorme mengder vann som hadde brakt med seg gjørme og stein på veiene, ble det utrolig vanskelig å kjøre. Det var ubeskrivelig glatt, forteller han.

Men unggutten fulgte planen og kjørte i et tempo han var komfortabel med. Da det tørket opp på søndag, viste Ole virkelig hva som bor i han. Selv om han var svært opptatt av å fullføre løpet, var han ikke snauere enn at han avsluttet Rally Frankrike med å vinne den siste fartsetappen.

– Utrolig moro å avslutte med etappeseier. Jeg trives godt når det er gode asfaltveier, sier Ole, som beskriver helgens VM-runde som svært lærerik.

– Jeg har tatt store steg i helgen, og gleder meg voldsomt til å kjøre de to siste VM-rundene i Spania og Wales. Jeg skal slåss helt inn for å beholde andreplassen i VM, sier Ole, som har skaffet seg en fem poengs ledelse til italieneren Simone Tempestini, som er hans argeste konkurrent om andreplassen. Finnen Henri Haapamaki ligger på tredjeplass, men han skal ikke kjøre flere løp i år. Jean-Rene Perry på femteplass ligger hele 30 poeng bak Ole.

 

Sammenlagt i JWRC 2015 etter 4 av 6 runder:

  1. Quentin Gilbert, Frankrike, 106 poeng
  2. Ole Christian Veiby, Norge, 52 poeng
  3. Henri Haapamaki, Finland, 48 poeng
  4. Simone Tempestini, Italia, 47 poeng
  5. Jean-Rene Perry, Frankrike, 32 poeng