KNA hedret Sverre Isachsen

isachsen_sportsmedalje500.jpgSverre Isachsen (40) fra KNA Eiker er tildelt KNAs sportsmedalje i gull. Medaljen får han etter å ha tatt tre EM-titler i rallycross på rad. Utmerkelsen er kun utdelt en gang tidligere.

-Sverre Isachsens prestasjoner på rallycrossbanen de siste er imponerende. Det er et knallhardt startfelt han stadig legger bak seg. Tre EM-titler på tre år – ekte Hattrick – det er nesten ubeskrivelig. I tillegg er Sverre en god ambassadør for sporten og sin klubb, sier Generalsekretær i Kongelig Norsk Automobilklub, Hallgeir Raknerud. Han overrakte medaljen under Isachsens seiersfest i Hokksund lørdag kveld. Tidligere er det kun Petter Solberg som har fått den prestisjefylte medaljen. Han fikk den da han ble verdensmester i rally i 2003.

-Dette kom overraskende og jeg setter stor pris på medaljen. Men jeg deler den med alle rundt meg. Det hadde ikke vært mulig å oppnå slike resultater uten et godt team og med god støtte fra familien, sa Sverre Isachsen.

Mer enn 70 rallycrossvenner var samlet for å hedre KNA Eiker-føreren på lørdag. På plass var også de to ordførerne Ann Sire Fjerdingstad (Øvre Eiker) og Elly Th. Thoresen (Nedre Eiker). De fikk blant annet være med på åpningen av Sverre Isachsens museum på Sanden Hotel, motorloftet. Der har man samlet de fleste premiene Isachsen har kjørt inn, og loftet er utsmykket med masse bilder, bildeler og til og med en komplett rallycrossmotor står utstilt.

Sverre Isachsen har i hele sin karriere kjørt for KNA Eiker, helt siden han startet med bilcross i 1989. I 1999 tok han sin første NM-tittel i klassen supernasjonal. I 2002 startet han sin internasjonale karriere i rallycross-EM. I 2005 tok han EM-bronse, før han endte på 4. plass tre år på rad. I 2009, 2010 og 2011 ble han Europamester. I fjor ble han også kåret til Årets Bilsportsutøver i Norge.
-Noe av det mest imponerende med Sverre er hans vilje til aldri å gi seg. Selv om han kom utenfor pallen i EM tre år på rad kom han tilbake og tok tre gull de påfølgende årene. I år hadde han også motgang, men avsluttet sesongen nærmest i en klasse for seg. Vi skal ikke se bort fra at det blir flere EM-titler å feire i Hokksund, sier KNAs generalsekretær Hallgeir Raknerud.
—-

FAKTA
Sverre Isachsen
Født: 11.11.1970
Familie: Gro Anita og barna Sander og Dina
Bor: Hokksund, Norge
Klubb: KNA Eiker

Karriere:
-Startet med motorsport i 1989 (Bilcross)
-Norsk mester i rallycross Supernasjonal i 1999, 2000
-Debut i European Rallycross Championship (EM) i 2002
2004: 7. plass i EM, Norsk mester
2005: 3. plass i EM
2006: 4. plass i EM (vant de flest løp)
2007: 4. plass i EM
2008: 4. plass i EM
2009: Europamester
2010: Europamester, Nordisk mester og Norsk mester. Kåret til Årets Bilsportsutøver av
Norges Bilsportforbund.
2011: Europamester og Norsk mester