KNA og NAF inn i Rally Norway

samuelsen_veiby_hansen_forgaard_460.jpgBilorganisasjonene KNA og NAF går tungt inn på eiersiden i Rally Norway AS, sammen med Norges Bilsportforbund (NBF). Til sammen vil de tre eie 67 % av den norske VM-runden.

-Vi håper at vi gjennom vår inntreden på eiersiden kan bidra til at neste års VM-runde blir både en sportslig suksess og den folkefesten vi alle ønsker oss. Gjennom vår inntreden ønsker vi også å signalisere at vi som bilorganisasjoner tar ansvar for sporten, og mener at Rally Norway er et viktig arrangement for Norge, sier styremedlemmene i henholdsvis KNA og NAF, Arild Hansen og Odd Samuelsen.

Ved en emisjon er Rally Norway AS tilført 2,8 millioner i frisk kapital. Etter dette eier Rally VM Invest AS (RVI) 33%, KNA og NAF 30% hver, mens NBF har en eierandel på 7%. Tidligere var Rally Norway AS kun ansvarlig for gjennomføringen av VM-runden, mens det var RVI som hadde det økonomiske og kommersielle ansvar. Nå legges all virksomhet inn i Rally Norway AS.

-Vi er svært tilfredse med at vi nå får med oss bilorganisasjonene på eiersiden. At et samlet bilsports-Norge nå står bak en videreutvikling av Rally Norway, er en stor milepæl. Det gir også et godt signal til markedet ellers, sier styreleder i RVI, Erik T. Veiby.

President i Norges Bilsportforbund, Roar Forgaard, er også svært tilfreds med å få KNA og NAF på eiersiden.

-Internasjonalt vil det være et svært positivt signal at de to organisasjonene i Norge som er medlem av FIA (det internasjonale bilsportforbundet) går inn og tar ansvar. Det kan bli svært verdifullt for Norge som vertsnasjon i fremtiden, sier Forgaard.

Med over 200 000 tilskuere langs rallyløypene i Hedmark og Oppland i 2007 ble den første VM-runden i Norge en stor publikumssuksess. Nå arbeides det på høygir med å sikre en ny rallyfest 12.-15 februar 2009. Da legges åpningen til Oslo, nærmere bestemt Bjerke Travbane. På den måten tar man med seg VM-stjernene ut til et langt større publikum.

Rally Norway er den andre av i alt 12 VM-runder neste år, og innledes på Bjerkebanen torsdag 12. februar. Målgangen er på torget i Hamar sentrum søndag 15. februar.