Knalldag av Grøndal

anders_mountain_12_500.jpgPå torsdagens Superspesial på Färjestad Travbane i Karlstad innfridde Anders Grøndal og Trond Svendsen favorittstemplet i sin Subaru Impreza STi i gr N.

Men det var først i fredag morgen VM-runden Rally Sweden startet for alvor med lange skogsetappet. Første prøve startet i Sverige og gikk over grensen til Norge. De fleste av dagens etapper gikk i Norge i området Kongsvinger og Finnskogen. Det var mye folk ute på etappene og det var virkelig moro å kjøre, sier Anders. Det blir en helt egen atmosfære med masse folk, Norske flagg og ikke minst bål hvor lukten også kjennes inne i bilen. Føles godt å gasse ekstra da, sier en fornøyd rallysjåfør.

Hele 8 fartsetapper skulle gjennomføres i løpet av en svært lang dag hvor det var opp kl 5.00 idag og siste etappe gikk kl 20.00 i kveld. På dagens første 28km fungerte alt ok og det ble en klar seier. Men på den neste prøven gikk det kaldt nedover ryggen på Anders og Trond. Motoren gikk ikke rent og dro ikke på lanft nær som den skulle. Det viste seg at bilen bare gikk på 3 sylindre på slutten av prøven. Det var bare en liten kontaktfeil som Anders og Trond fikset selv.Det ble allikevel andre tid på prøven så ledelsen var trygg.

Etter det vant de alle de siste fem fartsetappene og trygget ledelsen gjennom en fantastisk dag for hele teamet. Service gutta gjorde som vanlig en kjempejobb på servicen på Kongsvinger.

Anders og Trond leder klassen trygt nå, men tankene går fort til fjorårets Rally Sweden da de var i samme posisjon og motoren plutselig sa takk for seg. Så i rally vet man aldri.

I morgen kommer en ny spennende og lang dag, Første prøve er klassiske Vargåsen med det berømte hoppet «Colins Crest». Resten av løpet går i Sverige og servicebasen er i Hagfors.