Knallstart av Sondre Evjen


Evjen fikk en knallstart på årets Rally X on Ice da han kjørte inn til en tredjeplass i svenske Söderhamn på søndag.

19-åringen fra Ål i Hallingdal sa på forhånd at han ønsket å kjempe om en pallplassering, og han innfridde i det første av i alt tre vinterrunder i mesterskapet Rally X on Ice. Evjen ble også beste nordmann da han gikk i mål bak amerikanske Mitchell de Jong og svenske Alexander Westlund.

– Ja, jeg er kjempefornøyd med sesongstarten. Det gikk nesten så bra det kunne gå, og nå gleder jeg meg til det neste løpet på min hjemmebane i Gol, sier Sondre Evjen.

Løpet i Söderhams gikk i forbindelse med SM-veckan, og i den første omgangen fikk Sondre problemer da han landet skjevt etter et hopp. I den andre omgangen gikk det imidlertid bedre med andreplass bak Thomas Bryntesson, og i den tredje omgangen var Evjen først.

– Banen begynte å bli litt oppkjørt i semifinalen og finalen, så jeg tok det litt mer med ro. I finalen la jeg lenge på fjerdeplass, men så måtte en konkurrent bryte, og da ble det tredje. Det er jeg strålende fornøyd med.  Vinneren, Mitchell de Jong fra USA, vant i 2015 GRC-lites mesterskapet i USA og har også kjørt Supercars. Westlund er også kjent for å være god på snø og is, så konkurransen i toppen er tøff.

– Det neste løpet er på Fuglehaugen Motorsenter utenfor Gol, og da håper jeg flest mulig tar turen for å s på. Rallycross på snø og is er spektakulært og jeg lover å gi alt for å innfri på hjemmebane, avslutter Sondre Evjen.  Løpet på Gol går den 4. mars, og på en samme banen hvor Sondre Evjen vant juniorlandsfinalen i bilcross i fjor.