Knuste alle rekorder

Publikums yndling i Norges Råeste Bakkeløp ble seksten år gamle Oliver Solberg. Han var desidert raskest opp de 270 høydemetrene i Målselv lørdag ettermiddag. I mål stod pappa Petter og ventet med gratulasjoner og en god klem.

 

Klasseseier og banerekord

Oliver vant sin klasse klart, og satte uoffisiell “all time” banerekord opp den 3,2 kilometer lange bakken med tiden 1.39.33. Godt hjulpet av en bil som i sin tid gjorde Sebastian Loeb til verdensmester i rally.

 

NRB knuser alle rekorder

Og det var flere rekorder som ble slettet under den fire dager lange motorsportfesten som ble avsluttet med bakkeløpet lørdag. Rundt 7000 tilskuere fant veien til Målselv Fjellandsby under bakkeløpet. I tillegg hadde anslagsvis 10-11.000 vært og sett på de andre arrangementene i distriktet. Det er over 5000 flere enn i fjor.

 

Stoppet på grunn av regn

Arrangementet ble stoppet før finaleomgangen for å ivareta sikkerheten etter at et regn-og tordenvær kom innover løpsområdet. Så das ble de innledende rundene stående som tellende.

 

Et kvantesprang i riktig retning

– Norges Råeste Bakkeløp kan bli et av landets største og viktigste motorsportarrangementer, og årets festival representerer et kvantesprang i riktig retning. Man har lagt nye elementer til totalen, og ser ut til å lykkes med det, slår Målselvs ordfører Nils Ole Fosshaug fast.

Ordføreren skryter av de lokale klubbene, frivillig og sponsorene som har bidratt hver på sin måte. Men legger til at hvis man skal utnytte hele potensialet som NRB har, må enda flere gode krefter være med å bidra og samarbeide i årene som kommer.

 

Umulig uten frivillige

– Først og fremst må jeg takke alle som har gjort det mulig å gjennomføre dette arrangementet på en så god måte som vi har klart, sier Jan Helge Nilssen, primus motor for Norges Råeste Bakkeløp. Han trekker som eksempel fram sponsorer, funksjonærer og andre frivillige, deltakende team og andre samarbeidsparter. Nilsen sier at det nesten ikke er mulig å få takket dem nok. Uten innsatsen til hver enkelt og samlet, hadde det ikke blitt noe løp.

 

Sterk vekst i oppsluningen

Nilssen er svært fornøyd med årets arrangement. Både på det sportslige planet, og med at publikumstallet er opp rundt 70% i forhold til i fjor.

 

Vil bli større og bedre

– Vi skal bli både større og bedre neste år, og skal ta med oss egne erfaringer og den kompetanseoverføringen vi har fått fra arrangørene av Rallycross VM på Lånke for å klare det, avslutter Nilssen.

 

Vil bli en del av ferieplanene

Planleggingen for arrangementet neste år er allerede igang, og setter fart etter at årets versjon er grundig evaluert. Målet er at løpet skal bli en naturlig del av ferieplanene til familier over hele landet, på samme måte som f.eks. store fotballturneringer.

 

Neste år – samme tid

Men det som allerede er klart, er at Oliver kommer til å kjøre løpet også i 2019 og 2020, og at arrangementene vil bli gjennomført på samme tid – i uke 29.

 

– Så da er det bare å huke av i kalenderen noen år framover, smil

 

Resultater