Knuste konkurrentene

moller_15_apr
Møller Bil Motorsport med sjåførene Håkon Schjærin, Atle Gulbrandsen og Kenneth Østvold kjørte inn til en overlegen seier i dagens VLN-løp på Nürburgring Nordschleife.

 

Lørdagens firetimersløp på tyske Nürburgring var Møller Bil Motorsports første løp for sesongen, og det norske racingteamet kjøre inn til en soleklar seier i SP3T-klassen for biler mer toliters turbomotorer. Til slutt var de over en runde foran neste bil i klassen, og de plasserte seg også på en sterk 15. plass totalt i det 193 biler store startfeltet.

 

– Dette er det beste løpet vi har gjennomført noen gang. Løpet var nesten perfekt gjennomført av både sjåfører og teamet forøvrig. Det å vinne med over en runde er ikke dagligdags. Og det er det heller ikke å bli nummer femten totalt med en liten toliter med forhjulstrekk, når det stiller minst 50 andre biler til start som er raskere på papiret, forteller Håkon Schjærin.

 

Møller Bil Motorsport startet dagen bra, da Atle Gulbrandsen sikret pole position i klassen med teamets Audi TT. Det var en vanskelig kvalifisering med regnvær, og også da løpet skulle starte regnet det. Derfor startet alle bilene på regndekk, og Gulbrandsen hadde en god start og dro i fra resten av feltet. Men allerede etter et par runder hadde banen begynt å tørke opp, og de første bilene gikk inn for å bytte til mønsterløse slicks-dekk. Gulbrandsen gikk inn etter tre runder, og kom ut igjen på en tredjeplass – bak to biler som hadde gått inn for å bytte dekk på runden før. Hamarsingen tok imidlertid igjen begge bilene, kom seg forbi, og var i ledelse da han leverte bilen til Håkon Schjærin.

 

Etter et perfekt depotstopp av Møller Bils mekanikere gikk veteranen fra Flisa ut i ledelse, og han økte denne betraktelig til konkurrentene. Men allerede etter tre runder åpnet himmelen seg, og Schjærin måtte inn for å bytte til regndekk. Da benyttet teamet også anledningen til å bytte sjåfør, og Kenneth Østvold fra Ottestad tok over. Unggutten kjørte glimrende på det sleipe underlaget, og økte ledelsen til resten av feltet. Og til slutt kunne han kjøre inn til en overlegen seier.

 

– Det ligger utrolig mye arbeid bak denne seieren. Vi har jobbet gjennom hele vinteren for å forberede dette løpet, og det er deilig når alt klaffer. Det er så tøff motstand i vår klasse, blant annet med fabrikksteamet til Subaru, at alt må klaffe for å lykkes. Og i dag klaffet det så til de grader, og det er bare å takke hele teamet som har gjort en strålende jobb. Dette lover godt for resten av sesongen.

 

Løpet kan sees på den tyske TV-kanalen Sport1 den 2. mai klokken 15.30, og der kommer det et eget innslag om Håkon Schjærin, som feiret 20 år som VLN-fører i helgen!

 

Resultater finnes på www.vln.de