Kommer sterkere tilbake neste år


Sesongavslutningen i Global Rallycross Championship i Las Vegas gikk ikke som Sverre Isachsen hadde håpet på forhånd. Nå gleder han seg allerede til neste sesong.

Det var tirsdag at sesongavslutningen i det USA-baserte Global Rallycross Championship ble kjørt i Las Vegas, Nevada. Banen var laget på parkeringsplassen utenfor Las Vegas Convention Center i forbindelse med den store bilmessen SEMA Show.

– Det startet bra på kvalifiseringen mandag. Banen passet meg godt, og jeg kjørte inn til femte beste tid. I det første heatet tok jeg også starten og ledet, men heatet ble stoppet på grunn av en ulykke. Og i omstarten kolliderte jeg med en annen bil, så styrestaget røk, forklarer 41-åringen fra Hokksund og KNA Eiker.

Under tirsdagens første heat ble Isachsen påkjørt av en konkurrent, og da det samme skjedde i det neste heatet, var løpet over for nordmannen.

– Det ble en kjedelig avslutning på sesongen, men det spiller ingen stor rolle. Vi har helt tiden visst at 2012 kom til å bli et læreår, og vi har lært utrolig mye. Vi har også hatt det gøy, og tredjeplassen i det forrige løpet viste at vi kan hevde oss helt i toppen. Nå har vi imidlertid all fokus på neste sesong, og da vil vi komme mye sterkere tilbake.

Sverre Isachsen skrev i vår en treårskontrakt med fabrikksteamet Subaru PUMA Rallycross Team, og det er først i 2013 og 2014 at teamet har vinnerambisjoner. Da stiller teamet med en helt ny bil, og Sverre Isachsen håper å gjenta suksessen fra hans siste sesonger i Europa.

– Jeg vant EM i rallycross i 2009, 2010 og 2011, og er selvsagt ikke fornøyd med en sesong som i år med labre resultater. Men jeg har stor tro på at vi skal kunne kjempe helt i toppen av Global Rallycross Championship neste år. Dette er per i dag det mest profesjonelle rallycrossmesterskapet i verden med en rekke fabrikksteam og profesjonelle førere, og neste år blir mesterskapet enda bedre.

Det var Tanner Foust som til slutt vant Global Rallycross Championship 2012. Andre kjente førere som har deltatt i årets mesterskap er Sèbastien Loeb, Marcus Grönholm, Ken Block, Travis Pastrana, Brian Deegan, Dave Mirra, Bucky Lasek, Rhys Millen, Samuel Hubinette, Liam Doran og Timur Timerzyanov, mens Subaru, Ford, Hyundai, Dodge og Citroën har vært representert med egne fabrikksteam.