Kongelig deltakelse på Vålerbanen

carl_philip_500.jpgVålerbanen får kongelig deltakelse når STCC-sirkuset kommer til Norge i september. Prins Carl Philip av Sverige vil konkurrere i sin Porsche Carrera.

– For første gang skal jeg konkurrere utenfor Sverige, og det gleder jeg meg til, forteller prins Carl Philip.

Under helgens STCC-runde i Karlskoga benyttet Even Wiger, prosjektleder for arrangementet på Vålerbanen, anledningen til å ønske Prins Carl Philip velkommen til Norge. Sveriges populære og jordnære prins kvitterte med å si at han er spent før Norgesbesøket.

– Jeg har ikke sett banen ennå, men jeg er sikker på at det kommer til å bli en opplevelse, forsikrer den 29 år gamle prinsen.

Motorsportinteressen er stor i den svenske kongefamilien. Prins Bertil, Kong Carl Gustafs onkel, konkurrerte i sin tid og var dessuten mangeårig president i Kungliga Automobil Klubben (KAK). Nå er det Carl Philip som fører familietradisjonen videre.

– Jeg har alltid hatt en stor interesse for biler. Å få lov til å kjøre skikkelig fort, er vel noe alle guttunger drømmer om. Jeg er glad for å ha fått denne sjansen, og jeg stortrives i bilen, sier prins Carl Philip.

Tidligere har han konkurrert i gokart, men foran denne sesongen fikk han muligheten til å konkurrere i den populære Porsche-klassen Carrera-cup.

– Jeg har fortsatt mye å lære og har ingen andre forventninger enn å skaffe meg mest mulig erfaring denne sesongen, sier svenskeprinsen, som i midten av september kommer til Vålerbanen for å konkurrere på norsk asfalt.

– Prins Carl Philip er selvsagt et stort trekkplaster. Men nordmenn skal være klare over at hans deltakelse vitner om hvor stort og profesjonelt arrangement dette er. Derfor bør de motorsportinteresserte kjenne sin besøkelsestid når sirkuset kommer til Norge, forteller Even Wiger.