Konkurrentenes krasj fratok Andreas seieren

a_bakkerud_belgia.jpgDet ble en dramatisk A-finale for Andreas Bakkerud i for Super 1600 klassen i EM i rallycross i Belgia denne helgen. I første sving smalt alle bilene sammen, og Andreas unngikk så vidt å bli feid av banen. Løpet fortsatte i flere runder, men da bare en runde gjenstod ble løpet stoppet.

– Klart det er bittert og ikke få kjøre helt i mål å ta hjem seieren, men vi tar allikevel svært viktige EM poeng, og det er jeg veldig fornøyd med, forteller Bakkerud.

Det ble en ny 2. plass til den unge bergenseren som økte ledelsen i EM sammendraget til 20 poeng etter denne helgen, men det var så nærme en seier. Etter at tre konkurrenter sto dypt i sanden i første sving fortsatte Bakkerud og to konkurrenter videre i A-finalen. Unggutten tok taktisk klokt alternativsporet tidlig å kjørte seg opp i ryggen på lederen som enda ikke hadde tatt dette tileggsporet.
Men med bare en runde igjen av finalen valgte løpsleder å stoppe finalen med rødt flagg for å sjekke helsetilstanden til en av førerne som var innblandet i kollisjonen i starten.

Det blir heller ingen omstart, og dermed blir rekkefølgen ved rødflaggingen gjeldene resultat. – Surt, for jeg hadde tatt en enkel seier om vi hadde kjørt helt til mål. Det nytter imidlertid ikke og tenke på det nå, og jeg er kjempe fornøyd med viktige EM poeng denne helgen.
At det ble en smell i starten kom ikke som noen overraskelse.
– Jeg skjønte at det ville bli tett der, og ringte også hjem til Norge for å få noen i teamet mitt der til å se noen finaler på You Tube fra tidligere år så vi kunne være litt forberedt på hva som ventet oss.

Bakkerud hadde en god helg, men ikke alt gikk som på skinner fram til finalen.
– Det var litt stang ut i de innledende omgangene, og en tyvstart og en skikkelig dårlig start av meg ødela veldig mye. Jeg må være 120 % fokusert og heltent hele veien, for nivået er utrolig tett i toppen.
Det er rett å slett ikke rom for den minste feil om jeg skal nå til topps, forteller Bakkerud.

Det var en hard kamp i helgen også, og bilen fikk for første gang i år skikkelig juling.
Nå skal den få godt stell av SET Promotion gutta, også er vi klare for å kjøre for seier i Nederland allerede neste helg. Vinner jeg der føler jeg at jeg iallfall har en finger på EM gullet, avslutter Bakkerud med ett lite smil.