Konsmo-ildsjeler kåret til ”Årets Drivaksel”

Rustad_Flottrop_Haarveit_Mikkelsen
Evy Anita Hårtveit og Tom Kåre Flottorp fra NMK Konsmo er tildelt prisen ”Årets Drivaksel” i 2014 av Norges Bilsportforbund. Prisen fikk de overrakt av Andreas Mikkelsen og Tommy Rustad under Bilsportforbundets premieutdeling på fredag.

 

Prisen ”Årets Drivaksel” symboliserer viktigheten av den frivillige drivkraften i bilsporten. Den deles hvert år ut til en eller flere personer som i kraft av frivillighet har gjort en ekstraordinær stor innsats for sporten. Bilsporten er helt avhengig av de mange tusen frivillige som stiller opp ved arrangement eller ved drift av klubber.
Det var to av norsk bilsports mest profilerte førere Tommy Rustad og Andreas Mikkelsen, som overrakte Nina og Jan Eirik prisen på vegne av takknemlige aktive utøvere og hele norsk bilsport.

 

Evy Anita Hårtveit fra Lyngdal og Tom Kåre Flottorpfra Øvrebø har i mange år hatt et ekstraordinært stort engasjement i NMK Konsmo, en svært aktiv klubb i Audnedal kommune i Vest-Agder. Evy Anita betegnes som limet i klubben. Hun driver utstrakt service for medlemmene, og hun er svært så allsidig når klubben har store eller små arrangement. Evy Anita kan ha offisielle funksjoner som løpssekretær, løpsleder eller jurymedlem, men i tillegg har hun en finger med i nærmest alt som skjer i den driftige sørlands-klubben. Hun er selvfølgelig medlem av klubbens styre, og sørger for både sakspapirer og referat fra møtene.

 

Tom Kåre Flottorp er banesjef på Konsmo Motorbane, og han ser ikke hverken på kalenderen eller klokka når banen krever sitt stell. Tom Kåre er en mann av få ord, men han legger sin ære i at banen til enhver tid skal være perfekt, og klubben har høstet mye ros når den for eksempel arrangerte NMKs landsfinale i bilcross i 2013, eller NM-runde i rallycross i fjor. Flottorp har også vært leder av NMK Konsmo, og er i dag varamedlem til styret.

 

 

”Årets Drivaksel” 2005-2014
2005: Grete og Bengt Ruud, NMK Gardermoen
2006: Trond Madsen, NMK Bergen
2007: Jorunn og Tore Ingebretsen, KNA Varna
2008: Dag Rune Halkjelsvik, NAF Motorsport Ålesund
2009: Mona og Stein Hellem, NDRG

2010: Oddvar Moland, KNA Drammen
2011: Inge Tangen, NMK Modum & Sigdal
2012: Unni og Kjell Olav Aamodt, KNA Rudskogen
2013: Nina Rian, NMK Ytre Namdal
2014: Evy Anita Hårtveit og Tom Kåre Flottorp, NMK Konsmo