Kontrollerte inn til fjerdeplass

Andreas Mikkelsen har aldri helt klart å knekke koden i Rally Mexico. Også helgens konkurranse ble en utfordrende affære, og derfor er han greit fornøyd med fjerdeplass.

 

– Jeg hadde nok håpet på noe bedre enn en fjerdeplass, for å være ærlig. Men når situasjonen ble som den ble, så kom jeg greit fra det, sier Andreas Mikkelsen.

For med tanke på VM-sammendraget var det viktig å fullføre på en best mulig måte, og fjerdeplassen gir verdifulle poeng for Andreas og hans kartleser Anders Jæger.

– Det var 13 viktige poeng å ta med seg. Vi hadde håpet på flere poeng, men vi har slitt med å få skikkelig selvtillit i bilen. Bakenden på bilen har levd litt sitt eget liv, og da er det vanskelig å pushe slik man vil. Det er egentlig noe alle vi Hyundai-førere har slitt med, så vi må finne ut av hvorfor bilen har oppført seg slik, sier han.

28-åringen hadde snaut to minutter opp til vinner Sebastien Ogier, som imponerte under de vanskelige forholdene i Mexico. Frem til teamkompis Dani Sordo på andreplass skilte det drøyt halvminuttet, mens det var 19,2 sekunder opp til Kris Meeke på tredjeplass.

– Vi kom i hvert fall gjennom løpet uten noen store problemer, selv om det har vært vanskeligere enn vi hadde forventet, sier Andreas Mikkelsen, som i det minste kan glede seg over at han har vunnet fartsetapper i samtlige seks VM-runder han har kjørt for Hyundai. I Rally Mexico vant han en av de 22 fartsetappene.

 

 

 

VM-poeng sjåfører 2018 (2 av 13 løp)

1 Sebastien Ogier, Frankrike (Ford) 56
2 Thierry Neuville, Belgia (Hyundai) 52
3 Andreas MIKKELSEN, Norge (Hyundai) 35
4 Kris Meeke, Irland (Citroën) 32
5 Jari-Matti Latvala, Finland (Toyota) 31p
6 Ott Tanak, Estland (Toyota) 26
7 Esapekka Lappi, Finland (Toyota) 23p
8 Craig Breen, Irland (Citroën) 20p

13. Mads Østberg, Norge (Citroën) 8