Koronaintervjuet: Andreas Mikkelsen

Som resten av samfunnet ble også bilsporten snudd opp ned på grunn av koronaviruset. Hvordan takler våre fremste bilsportutøvere den nye hverdagen?

Vi har tatt en prat med utøverne på elitelandslaget til Team Norway, som vi skal presentere her på bilsport.no de neste dagene. I dag har vi snakket med Andreas Mikkelsen, som enda ikke har kjørt et eneste rally i år. Han skulle kjøre Rally Spa med en Volkswagen Polo R5, og rakk å teste, men så ble løpet avlyst på grunn av koronaviruset.

NBF: Hva bruker du dagene til i disse koronatider?

Andreas: Jeg er i Monaco, hvor jeg har brukt tiden på å vaske leiligheten, lage mye mat og har ommøblert slik at jeg får plass til en simulator. Også holder jeg kontakt med familien hjemme i Norge.

NBF: Hvordan trener du?

Andreas: Jeg og et par andre bilsportutøvere trener sammen i Monaco. Alt av treningssentre er stengt, men vi har noen apparater, så vi får trent.

NBF: Er du aktiv i simracing?

Andreas: Ja, men venter på en egen simulator i Monaco.

NBF: Kan du snu denne krisen til noe positivt?

Andreas: Det positive er jo at du får mer tid til andre ting. Jeg har lagd mye mat og blitt bedre på kjøkkenet. Og jeg har lært meg å vaske gulv. Jeg liker å støvsuge, men jeg har ikke likt å vaske gulv, men nå har jeg lært meg det.

NBF: Er du bekymret på egne vegne på grunn av alt som skjer?

Andreas: Jeg har ikke lyst til å få viruset, så jeg holder meg mest hjemme. Men kanskje de fleste av oss skal få det. Min helse er jeg ikke så redd for, men jeg ønsker jo ikke å smitte andre. Dette har jo også en påvirkning for motorsporten som helhet, men jeg tror vi kommer oss ganske fort tilbake til det normale når viruset er borte.

NBF: Når tror du din sesong vil starte igjen?

Andreas: Umulig å si. Jeg håper så fort som mulig, men det viktigste nå er å få stoppet viruset. Så kommer de morsomme tingene i livet i andre rekke.