Koronaintervjuet: Dennis Hauger

Som resten av samfunnet ble også bilsporten snudd opp ned på grunn av koronaviruset. Hvordan takler våre fremste bilsportutøvere den nye hverdagen?

Vi har tatt en prat med noen av utøverne på elitelandslaget til Team Norway, som vi skal presentere her på bilsport.no de neste dagene. I dag har vi snakket med Dennis Hauger, som i år skal kjøre det offisielle FIA Formula 3 Championship. Dennis rakk å teste i Bahrain før sesongen, og hadde rundetider helt i toppen, men så ble sesongen utsatt på grunn av koronaviruset.

NBF: Hva bruker du dagene til i disse koronatider?

Dennis: Er mye turer, simulator og trening hjemme fysisk og mentalt det går i. Og koble litt av med skogturer osv, men er ikke lett når du vet du kunne hatt et løp og en test bak deg allerede…

NBF: Hvordan trener du?

Dennis: Jogger ute i skogen mest, og litt styrke der jeg jobber med kjerne og mye bakside rygg. Prøver å se endel videoer for å holde det mentale gående i tillegg.

NBF: Er du aktiv i simracing?

Dennis: Bruker mye tid på simracing. Er på nesten hver dag, så går mer eller mindre inn i den daglige rutinen.

NBF: Er du bekymret på egne vegne på grunn av alt som skjer?

Dennis: I forhold til helse så er ikke jeg noe bekymret for meg, gjennomsnittsalderen på omkommede er jo rundt 80-90 år. Men tenker på resten av familien selvfølgelig og prøver å ikke ta noen store sjanser sånn sett. I forhold til min karriere så er jo alt satt litt på pause, selvfølgelig ikke en fordel, men må bare fokusere på det jeg skal og ikke noe annet.

NBF: Når er ditt neste planlagte løp?

Dennis: Er ingenting planlagt nå enda, de sier det vil starte rundt juli mest sannsynlig, men man vet aldri hvordan dette eskalerer, så sitter bare og venter på det svaret selv. I forhold til simracing skal jeg kjøre en F3 serie neste måned med bare f3/f2 førere der det går løp annenhver dag i en hel måned.