Koronaintervjuet: Dennis Olsen

Som resten av samfunnet ble også bilsporten snudd opp ned på grunn av koronaviruset. Hvordan takler våre fremste bilsportutøvere den nye hverdagen?

Vi har tatt en prat med utøverne på elitelandslaget til Team Norway, som vi skal presentere her på bilsport.no de neste dagene. I dag har vi snakket med Dennis Olsen, fjorårets vinner av Intercontinental GT Challenge, som regnes som et uoffisielt VM i GT-racing. I år skal Dennis kjøre både IMSA i USA og GT World Challenge i Europa (tidligere Blancpain GT Series), men han rakk bare å kjøre 24-timersløpet på Daytona, og en test på Paul Ricard (bildet), før koronaviruset satte en stopper for det meste.

NBF: Hva bruker du dagene til i disse koronatider?

Dennis: Det blir å bruke tiden på ting man vanligvis ikke har så mye tid til og forberedelser til hva enn som kommer på et eller annet tidspunkt. Vanskelig å si når vi kommer til å være back in business, men håper på at dette krisen vil komme under kontroll så fort som mulig.

NBF: Hvordan trener du?

Dennis: Kondisjon og basis øvelser er hva det går mye av nå, tillegg så har vi en hund hjemme som trenger en god del mosjon. Så blir mye aktivitet ute.

NBF: Er du aktiv i simracing?

Dennis: Enn så lenge nei, jeg har dessverre ingen simulator lengere. Så jeg har ikke fått kjørt noe i de siste årene, men håper å få en på plass så fort som mulig.

NBF: Kan du snu denne krisen til noe positivt?

Dennis: Tror mange av bare er super gira på å komme seg tilbake i sin hverdag. Men man kan ta seg tid til å ta hånd om mange ting som kanskje ikke hadde blitt gjort med det første.

NBF: Er du bekymret på egne vegne på grunn av alt som skjer?

Dennis: Jeg tror alle er litt bekymret – jeg håper selvfølgelig så mange som mulig kommer igjennom dette uten noe problemer og holder seg friske. Med tanke på karriere så er det en helt lik situasjon for absolutt alle sammen, så er ikke så bekymret for den delen.

NBF: Når er ditt neste planlagte løp?

Dennis: Detroit ser ut som er nærmeste på kalenderen som er den siste helgen i mai.