Koronaintervjuet: Eyvind Brynildsen

Som resten av samfunnet ble også bilsporten snudd opp ned på grunn av koronaviruset. Hvordan takler våre fremste bilsportutøvere den nye hverdagen?

Vi har tatt en prat med utøverne på elitelandslaget til Team Norway, som vi skal presentere her på bilsport.no de neste dagene. I dag har vi snakket med Eyvind Brynildsen, som er ny på elitelandslaget i år, og som nå skulle ha vært i gang med årets sesong i Rally-EM.

NBF: Hva bruker du dagene til i disse koronatider?

Eyvind: Dagene går med til å kjøre mye simulator og forberede meg til nye løp. Videoanalyse av meg selv og konkurrenter. Jobber også mye med noter!

NBF: Hvordan trener du?

Eyvind: Egentrening i garasjen og bruker Team Norways tips og video.

NBF: Er du aktiv i simracing?

Eyvind: Kjørt en del sim nå. Kommet inn i analyseverktøy, så nå begynner det å gå fortere på racing biten. Det er et mere presist verktøy enn på rally biten. Der er det noe mere tilfeldigheter.

NBF: Kan du snu denne krisen til noe positivt?

Eyvind: Jeg har aldri noen sinne vært bedre forberedt enn det jeg er nå. Jeg har aldri før følt meg bedre mentalt og fysisk. Så jeg fikk faktisk en mulighet nå, til å komme meg på forskudd. Og man kjører alltid raskest når man kjører med overskudd og er på forskudd.

NBF: Er du bekymret for alt som skjer nå?

Eyvind: Jeg er ikke bekymret, men følger statens råd og gjør det jeg kan for at jeg selv ikke skal bli syk, slik at jeg evt ikke smitter andre som er i faresonen!

NBF: Når er ditt neste planlagte løp?

Eyvind: Nå har de flyttet de to første rundene. Så neste nå er Latvia som er siste helgen i mai.

NBF: Når tror du din sesong vil starte igjen?

Eyvind: Jeg håper at vi er klare til å få kjøre når Latvia drar igang i Mai. Men realisten i meg sier at vi kanskje må vente til over sommeren. Polen og Italia kommer rett etter Latvia. Dessverre sliter Italia veldig og der vil vi nok se restriksjoner i mange måneder. Stay safe and stay home!

https://www.facebook.com/eyvindbrynildsen/videos/252142355920748/