Koronaintervjuet: Fredric Aasbø

Som resten av samfunnet ble også bilsporten snudd opp ned på grunn av koronaviruset. Hvordan takler våre fremste bilsportutøvere den nye hverdagen?

Vi har tatt en prat med utøverne på elitelandslaget til Team Norway, som vi skal presentere her på bilsport.no de neste dagene. Først ut er drifter Fredric Aasbø, som befinner seg i California i USA, der sesongen i Formula Drift egentlig skulle ha startet i disse dager.

NBF: Hva bruker du dagene til i disse koronatider?

Fredric: Papirarbeid, lager videoer og bilder for sosiale medier for å fortsette å lage verdi for sponsorene, trener fysisk med programmene fra Team Norway, bygger en ny enkel SIM-rig her i California. Kjøretrening i Crazy Carts, jogging, surfing (så lenge det er lov), og etterhvert Assetto Corsa.

NBF: Er du aktiv i simracing?

Fredric: Delvis aktiv. Har en rig i Norge og jobber med å bygge en her i USA.

NBF: Kan du snu denne krisen til noe positivt?

Fredric: Ja, jeg tror krisen kan gi oss en liten «timeout» og tvinge oss til å prioritere annerledes og på enkelte måter sunnere.

NBF: Blir du bekymret for alt som skjer nå?

Fredric: Det har gått litt i bølgedaler. Akkurat nå er jeg mest bekymret for besteforeldrene mine (har alle fire) og lurer på når jeg kan klemme de igjen. Ellers er jeg bekymret for vår og mange andres økonomi, i tillegg til helseaspektet som sådan. Men for menneskeheten totalt sett er ikke dette noen utslettende krise og samlet sett tror jeg dette tvert imot kan være nødvendig for å forberede oss på framtiden og nye, farligere utbrudd.

NBF: Når tror du sesongen din vil starte igjen?

Fredric: Foreløpig i Atlanta andre helgen i mai, men tror også dette kanselleres. Vi håper å være på banen i juni. Best case er Formula Drift i Atlanta, og deretter Gatebil i mai.

School's Out: Crazy Cart Drifting!

School's out and we’re trying to make the most of this downtime while still isolating! Razor Worldwide shipped us two Razor Crazy Cart XLs – and Hunter Taylor is killing it already!

Posted by Fredric Aasbø on Friday, 27 March 2020